Det blev en tung måndagskväll för Umeå FC. Gästerna från Uppsala, Dalkurd, vann med 2-1 efter två snabba mål i den första halvleken.

22 bilder tagna av Jan Hofverberg nedan:

Det ville sig inte för Umeå FC i hemmamatchen mot Dalkurd. Trots det var det hemmalaget som började absolut bäst och tryckte ner Dalkurd de första 20 minuterna av matchen där man också skapade några halvlägen. Men istället för utdelning för Umeå FC var det gästerna som gjorde ledningsmålet.

Kerfala Cissoko sög ner en höjdboll, misstänkt hands, och sköt in ledningsmålet efter 25 minuter. Bara fyra minuter senare kom ännu en kalldush för Umeå FC när Patriot Sejdiu kontrade in 2-0.

Mikael Wikström tände Umeå FC:s hopp direkt i den andra halvleken då han reducerade till 1-2 efter ett fint anfall.

Många hade då förväntat sig en rejäl forcering från hemmalagets sida men den kom av sig. Dalkurd spelade lugnt och metodiskt, lät Umeå FC jaga boll och var skickliga på att låta tiden gå. Umeå FC lyckades endast skapa några halvlägen i matchen slutskede.

Därmed tog den förlustfria raden på tre matcher slut. Nu väntar Jönköping Södra borta på lördag.

Superettan, omgång 10
Umeå FC – Dalkurd FF 1-2 (0-2)
Målen: 0-1 (25) Kerfala Cissoko, 0-2 (29) Patriot Sejdiu, 1-2 (47) Mikael Wikström (Soya Takahashi)
Varningar Umeå FC: Soya Takahashi, Beneyam Demte Dalkurd FF: John Stenberg, Patriot Sejdiu, Hampus Finndell, Johan Falkmar