En ny hemmamatch väntar Umeå FC i Superettan då Ljungskile SK kommer på besök. Vi kollade läget med anfallaren Mikael Wikström inför matchen.

Vad säger du om er insats sist mot GAIS?
– En helt okej insats. Efter deras 1-0 mål så höjer vi oss ett snäpp och kommer tillbaka starkt innan paus. Vi får energi inför andra halvlek som tyvärr inte resulterade i vinst. Men vi tar med oss att vi kommer igen efter underläge och tar med oss en pinne.

Ni tog poäng igen efter två raka förluster. Hur viktigt va det?
– Väldigt viktigt för självförtroendet. Vi har tro på det vi gör på planen och såklart skönt att det börjar ge poäng också.

Du gjorde målet, ditt första för året. Hur kändes det?
– Det kändes väldigt bra. Första matchen från start för året, och givetvis skönt att få sätta dit en också. Nu gäller det att ta med sig känslan och försöka göra det ännu bättre mot Ljungskile.

Vad vet ni om Ljungskile?
– Ett hårt arbetande lag som kan ge oss problem om vi inte är på tårna. Spelar lite längre bollar bakom backlinjen, men följer vi spelplanen så ska vi lösa det.

Hur tycker du att träningsveckan sett ut?
– Helt okej träningsvecka, alla jobbar hårt för att visa att just den personen ska ta plats i elvan. Bra konkurrens, och viljan att vinna finns alltid hos spelarna.

Vad kommer krävas för att ta med sig alla poäng hem?
– Att vi fortsätter att spela vår fotboll. Hög intensitet, bra bolltempo, vara starka fysiskt och psykiskt. Tre poäng ska in på kontot!