Efter två raka förluster är Umeå FC tillbaka på poängspåret igen. Det efter 1-1 borta mot GAIS efter att Mikael Wikström gjort sitt första mål för säsongen.
– Väldigt skönt att hamna i målprotokollet, säger Wikström.

I sin första start för säsongen blev Mikael Wikström poängräddare för sitt Umeå FC i bortamatchen mot GAIS. Hans 1-1-mål sent i den första halvleken blev också slutresultatet.
– Det skönt att bryta den negativa trenden och återigen ta poäng igen, säger Wikström som var nöjd över säsongens första mål:
– Såklart. Som anfallare vill du alltid göra mål och hjälpa laget. Skönt också att vi återigen gör mål så vi slipper det snacket.

Annars var det en jämn tillställning på Gamla Ullevi där Umeå FC förde spelet i den första halvleken och GAIS hade kommandot i den andra halvleken. Ändå var det Umeå FC som var närmast segern då GAIS spelare Joakim Åberg drog på sig ett rött kort med tio minuter kvar att spela.
– Vi försökte att forcera där på slutet men lyckas tyvärr inte skapa några riktiga chanser till att vinna matchen, menar Wikström som överlag var nöjd över poängen.
– Den är helt okej att ta med sig hem till Umeå.

Nu väntar möte med Ljungskile hemma på lördag.
– Den ser vi verkligen fram emot.

Superettan, omgång 7
GAIS – Umeå FC 1-1 (1-1)
Målen: 1-0 (25) Richard Yarsvat, 1-1 (39) Mikael Wikström (Soya Takahashi)
Varningar GAIS: Joackim Åberg (2), Carl Elfgren Nyström Umeå FC: Stefan Lindmark, Beneyam Demte, Deniz Yaldir
Utvisning GAIS: Joackim Åberg
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Jakob Bergman, Dillan Ismail (90), Jens Stigedahl
Deniz Yaldir (ut 63), Beneyam Demte (ut 63), Aurelien Norest (ut 88), Enis Ahmetovic, Soya Takahashi
Mikael Wikström, Timothy McNeil
Ersättare: Cameron Hogg, Stefan Lindmark (in 63), Miroslav Mazur, Emmanuel Yeboah, Yoel Embaye (in 88), Nicklas Raaholt (in 63), Linus Sahlin (in 90)