Det blev ingen rolig tisdagskväll på Stora Valla för Umeå FC. Degerfors vann med 1-0 efter ett straffmål sent i den första halvleken.

Ur Umeå FC-ögon var den första halvleken bara att glömma. Det var inte mycket som stämde för bortalaget samtidigt som Degerfors spelade smart på Stora Vallas torra gräsplan. Man gjorde det svårt för Umeå FC som aldrig fick igång sitt eget spel.

I matchminut 39 tilldelades hemmalaget en straff, en straff som Johan Bertilsson säkert placerade in.

Umeå FC lyfte sitt spel succesivt under den andra halvleken men man hade svårt att skapa målchanser.

Man skulle dock gräva fram ett läge i matchens slutminuter men Mikael Wikströms skott prickade burgaveln.

Umeå FC blev poänglösa på Stora Valla men har chansen till snabb revansch då man redan på söndag tar emot Halmstad BK hemma på söndag.