Det blev en seger och en förlust för UFC Akademi under helgen. U17 körde över IK Frej med 5-1 samtidigt som det blev uddamålsförlust i division 2 mot Friska Viljor, 0-1.

Division 2 Norrland, omgång 2
UFC Akademi – Friska Viljor FC 0-1
Målen: 0-1 (70) Albin Svensson

Trots ett stort spelövertag blev det noll poäng mot hemma mot Friska Viljor. Gästerna låg lågt och gjorde det svårt för UFC Akademi att hitta de stora målchanserna. Istället stack Friska Viljor fram med 20 minuter kvar och Albin Svensson gjorde matchens enda mål då han tog till vara på en stolpretur.

 

Henrik Karmehags bilder från matchen:

U17 Allsvenskan, omgång 3
IK Frej – UFC Akademi 1-5
Målen: 0-1 (25) Rasmus Andersson, 0-2 (47) Shallom Kidane, 1-2 (63) Oliver Danwihl, 1-3 (70) Arvin Kunalic, 1-4 (83) Nati Loha, 1-5 (90+1) Nati Loha

Vikingavallen har blivit ett riktigt UFC-fäste. Ifjol säkrade a-laget sin Superettan-plats där och under lördagen tog UFC Akademi sin andra raka seger i U17 Allsvenskan på samma plats. Ramus Andersson och Shallom Kidane gav gästerna en två-måls-ledning. Frej skulle göra den här matchen jämn i åtta minuter då man reducerade efter 63 minuter men sen sprang UFC Akademi iväg. Arvin Kunalic satte 3-1 med 20 minuter kvar och sen punkterade Natt Loha tillställningen men två mål i slutminuterna.