Så kom den. Säsongens första seger. Det efter en imponerande vändning i den andra halvleken.

– Otroligt skönt att vinna, tre poäng ger oss arbetsro inför framtiden, säger målskytten Enis Ahmetovic.

Men det började inge vidare. Ett misstag av Jakob Bergman ledde till att Francis Jno-Baptiste sköt in 1-0 till hemmalaget redan i den 12:e spelminuten.

Stora delar av den första halvleken var ärligt talat ingen klang- och jubel-föreställning. Det var en stekhet dag i Eskilstuna vilket kanske gjorde sitt. Men med tre minuter av densamma small det till, det två gånger inom loppet av åtta minuter. AFC-spelaren Ismet Lushaku drog på sig två gula kort och reducerade hemmalaget till tio man.

Och det förvaltade Umeå FC. Ett byte gjordes i halvtid. Yoel Embaye kom in och hade inte varit på planen mer än en kvart då han frispelade Alexis Bbakka som gjordes ner och domaren pekade på straffpunkten. Enis Ahmetovic gjorde inget misstag från elva meter.
– Jag tänkte; gå dit och smäll in den bara. Såklart en skön känsla när den gick in och att vi kvitterade med sådär lång tid kvar. De var trötta så kände jag att vi tar det här.

Det skulle Umeå FC också göra. Med tio minuter kvar hittade Deniz Yaldirs inlägg en framrusande Timothy McNeil som nickade in sitt första mål för säsongen. Av bara farten gjorde Alexis Bbakka 3-1 och matchen var vunnen.
– Vi svarade upp på ett väldigt bra sätt när dom får sin utvisning och lyckas trycka ner dom.
– Otroligt skönt att vinna, tre poäng ger oss arbetsro inför framtiden. Nu gasar vi vidare!, avslutar Enis Ahmetovic.

Superettan, omgång 3
AFC Eskilstuna – Umeå FC 1-3 (1-0)
Målen: 1-0 (12) Francis Jno-Baptiste, 1-1 (65) Enis Ahmetovic (straff), 1-2 (79) Timothy McNeil (Deniz Yaldir), 1-3 (82) Alexis Bbakka (Deniz Yaldir)
Varningar AFC Eskilstuna: Ismet Lushaku X2, Wille Jakobsson, Adnan Kojic Umeå FC: Stefan Lindmark
Utvisning AFC Eskilstuna: Ismet Lushaku