På lördag spelar Umeå FC sin tredje match i årets Superettan. AFC Eskilstuna väntar på bortaplan och vi kollade läget med anfallaren Timothy McNeil inför matchen.

Vad säger du om er insats sist (1-1 mot Akropolis)?
– En bra insats. Tycker vi återigen skapar tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Vi håller dom borta relativt bra från vårt straffområde och dom skapar inte så många målchanser som vi. Sen måste vi bli bättre på förvalta de chanser vi skapar.

Vad ska ni ta med er till matchen mot AFC?
– Vi tar med oss mycket. Tar med oss vi varit de bättre laget två matcher i rad. Tar även med oss att vi måste va mer effektiva framför mål och vara fokuserade i 90 minuter. Sen är det klar även små detaljer vi tittat på under veckan som vi även tar med oss inför AFC.

Vad vet ni om AFC?
– En del, vi vet hur på ett ungefär hur dom spelar och hur dom vill pressa vår backlinje. De har haft en del skickliga spelare såklart men det har vi också. Känslan är att vi har en bra koll på hur vi ska störa dom.

Vad kommer krävas för att ta med sig alla poäng hem?
– Vi ska spela vår fotboll och försöka få AFC att anpassa sig efter oss. Sen måste vi vara mer effektiva i deras straffområde och göra lite fler mål på de chanser vi kommer att få.

Superettan, Omgång 3
AFC Eskilstuna – Umeå FC
Lördag 27 juni kl. 13.00
Tunavallen
Matchen visas på Dplay – teckna ditt abonnemang här samtidigt som du stöttar Umeå FC!