I två veckor har Sommarlovsträningarna med Umeå FC och Umeå IK varit igång och det har varit en bra start.

– Det är extremt kul att jobb med så ambitiösa ungdomar, säger en av de tre ledarna Ali Hussein.

Man kan i alla fall inte klaga på vädret under de två inledande veckorna av Sommarlovsträningen med Umeå FC och Umeå IK, men inte på engagemanget hos det aktiva heller för den delen.

– Jag tycker att de två första veckorna har varit toppen, säger Ali och trycker just på viljan hos alla deltagare:

– Dom brinner verkligen för de här. Nånstans har de valt att träna extra under sommarlovet vilket jag tycker syns på träningarna också. Dom är inte här för att döda tid utan är verkligen lyhörda och vill bli ännu bättre.

Detta är första sommaren Umeå FC och Umeå IK genomför denna typen av upplägg över sommaren.

– Som jag sa, så är alla som är med här för att dom älskar fotboll och vill bli bättre. Dom vill träna mer och det syns verkligen, säger Ali som också har ledarna Edvin Erfanian och Cornelia Jeglertz vid sin sida under passen.

Vad har ni fokuserat på de här inledande veckorna?

– Överlag så är det väldigt mycket individuellt fokus. Men upplägget har varit mycket mot hur man skapar intressanta ytor, både åt sig själv och sina medspelare. Det både när har bollen och när man inte har bollen. En väldigt viktig del i dagens fotboll.

Sommarlovsträningarna håller på under sommarlovet fram till vecka 32 där grupperna tränar extra en gång i veckan mellan 09.00-10.00 på dagarna.