På söndag spelar Umeå FC hemmapremiär i årets Superetta mot Akropolis IF. Vi kollade läget med Deniz Yaldir.

Sur förlust sist mot Sundsvall? Hur tycker du ni genomför matchen?

– Ja, det var surt med tanke på matchbilden där vi dominerar stora delar av matchen och har totalt 22-5 i skott och ex antal ribbor och stolpar som hindrar oss från att göra 4-5 baljor framåt men sån är fotbollen. – De har två skott på mål som kommer först i minut 40 så får de maximal utdelning. Men som sagt, vi är överlägsna stora delar av matchen och skapar många chanser, vi genomför den bra.

Vad ska ni ta med er till matchen mot Akropolis?

– Det vi tar med från den här matchen är att vi visar att vi är ett bra lag som skapar många chanser framåt och är jobbiga att möta defensivt. Vi tar med oss vår inställning till nästa match.

Vad behöver ni förbättra?

– Vi kan alltid förbättra allt som lag och individuellt. Men självklart att sätta våra lägen och hålla det tätt bakåt i 90 min och inte bara 35-40 minuter. Vi lär oss från våra misstag.

Hur tycker du att dessa träningar fram till matchen varit?

– Ledarstaben har fokuserat på att jobba på detaljer som inte funkade mot Sundsvall och Brian tillsammans med Magnus har fokuserat på videoanalys och jobbat på våra svagheter på träningarna utifrån matchen. Ganska lugnt men mycket taktiskt. Fokus har varit på nästa match och förbättra det vi gjorde sämre men även vässa till det vi gjorde bra.

Vad kommer krävas för att ta säsongens första trepoängare?

– Nyckeln till tre poäng kommer vara inställningen vi hade mot Sundsvall, helt klart. Vi är ett lag som jobbar hårt och springer och sliter för varandra. Vi kommer hålla tätt bakåt och göra fler mål framåt. Vi har gjort vår läxa. Vi är redo.