Umeå FC premiärförlorade mot GIF Sundsvall med 3-1. På förhand skulle det vara så enligt många, men sett till matchbilden var det en annan historia.
– Surt, väldigt surt. Vi skapar otroligt många målchanser, säger mittfältaren Enis Ahmetovic.

Som Enis säger, när matchstatistiken landade efter matchen visade den 22-5 i skott mot mål och 9-0 i hörnor till Umeå FC:s favör. Men det viktigaste, resultatet 3-1, till GIF Sundsvall.
– Vi har fem eller sex 100%-iga målchanser där tre är stolpträffar. Självklart känns det surt att förlora, främst en premiär, när vi spelar så bra, menar Ahmetovic.

Efter en trevande inledning från båda lagen var det Umeå FC som tog tag i taktpinnen. Först tvingade Dillan Ismail GIF-målvakten Anders Andersson att sträcka ut efter en hörna och sen prickade Soya Takahashi stolpen. Ledningsmålet skulle dock komma och det var ett klassmål. Efter ett fint kombinationsspel på högerkanten vände Bajram Ajeti bort sin försvarare och placerade in 1-0 för gästerna.

 

Sedan kom mardrömsminuterna för Umeå FC. Albin Palmlöv kvitterade i den 40:e spelminuten, sen gav Pontus Engblom Sundsvall ledningen bara minuten senare.

Umeå FC inledde den andra halvleken lika förtroendeingivande som den första. Men målen uteblev. Soya Takahashi missade öppet mål, likaså Ajeti. Alexis Bbakka nickade i stolpen och inbytte Timothy McNeil fick också ett bra läge. Men istället kontrade GIF Sundsvall in 3-1.
– Dom får tyvärr tre halvbilliga mål, där behöver vi ta lärdom, menar Enis.

Trots uppförsbacke fortsatte Umeå FC sin press. Närmast kom Deniz Yaldir (ytterligare en stolpträff) och Ahmetovic efter en fin frispark. Men GIF Sundsvall vann med 3-1.
– Vi tar med oss anfallsspelet. Spelar vi så här kommer vi göra mycket mål, mernar Enis ooch fortsätter:
– Dom har tre chanser och gör tre mål. Det är inte många som kommer ha den procenten som dom har idag. Dom har stolpe in och vi har stolpe ut. Inte så mycket att göra.

 

Redan på söndag väntar en ny match. Då mot Akropolis på Umeå Enrgi Arena.
– Det är skönt att vara igång efter att vi har väntat så länge. Spelar vi så här är jag övertygad om att det blir tre poäng på söndag.

Superettan, omgång 1

Målen: 0-1 (35) Bajram Ajeti (Alexis Bbakka), 1-1 (40) Albin Palmlöv, 2-1 (41) Pontus Engblom, 3-1 (65) Pontus Engblom
Varningar GIF Sundsvall: Juanjo, Pontus Silfwer, Alexander Blomqvist, Johan Blomberg Umeå FC: Jens Stigedahl, Alexis Bbakka, Jakob Bergman
Publik: 0 på NP3 Arena
Så spelade Umeå FC:
Cameron Hogg
Jakob Bergman, Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Deniz Yaldir, Enis Ahmetovic, Aurelien Norest (ut 85), Emmanuel Yeboah (ut 66), Soya Takahashi
Bajram Ajeti (ut 55), Alexis Bbakka
Ersättare: Viktor Frodig, Stefan Lindmark (in 85), Mikael Wikström, Timothy McNeil (in 55), Yoel Embaye, Beneyam Demte (in 66), Linus Sahlin