Idag kom beskedet från Folkhälsomyndigheten; Superettan får sparka igång den 14 juni. Spelordningen för Superettan har också lottats om. Umeå FC möter GIF Sundsvall borta i premiäromgången.

Allsvenskan och Superettan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.
 
Krisgruppen fastställde också premiärdatumet till söndagen den 14 juni. Beslutet innebär att klubbarna i Allsvenskan och Superettan kan köra för fullt om de följer de protokoll för träning respektive match som Svensk Elitfotboll gemensamt tagit fram. Samtliga matcher kommer att spelas utan publik.

Mötet föregicks av ett extrainsatt klubbchefsmöte för Svensk Elitfotbolls klubbar där de tre första omgångarna av Allsvenskan och Superettan samt det fortsatta jobbet med årsplanen presenterades.

Nästa fas är att jobba vidare med årsplanen för resterande 27 omgångar och slutförande Svenska Cupen. För att kunna göra det så behöver FIFA och UEFA fastställa den internationella kalendern. UEFA:s exekutiva kommitté sammanträder nästa gång den 17 juni.

Superettans tre inledande omgångar:
Omgång 1
Ljungskile SK – Örgryte IS
Akropolis IF – Dalkurd FF
AFC Eskilstuna – Västerås SK
GIF Sundsvall – Umeå FC
Halmstads BK – Trelleborgs FF
GAIS – Jönköpings Södra IF
Degerfors IF – IK Brage
Östers IF – Norrby IF
 
Omgång 2
Trelleborgs FF – Östers IF
Västerås SK – Degerfors IF
Jönköpings Södra IF – Ljungskile SK
Dalkurd FF – AFC Eskilstuna
Norrby IF – GAIS
Örgryte IS – Halmstads BK
Umeå FC – Akropolis IF
IK Brage – GIF Sundsvall
 
Omgång 3
Ljungskile SK – Trelleborgs FF
Akropolis IF – Örgryte IS
AFC Eskilstuna – Umeå FC
GIF Sundsvall – Dalkurd FF
Halmstads BK – Jönköpings Södra IF
GAIS – IK Brage
Degerfors IF – Norrby IF
Östers IF – Västerås SK