Ersmarkssonen Hugo Bergström tar klivet från UFC Akademi till Umeå FC. Mittfältaren har skrivit på ett 3,5 års kontrakt.

– Det känns fantastiskt och jag ser verkligen fram emot att dra igång den här resan på riktigt nu, säger Bergström.

Hugo kom till Umeå FC:s organisation som 16-åring. Nu, tre år senare, har han skrivit på sitt första a-lagskontrakt med klubben.
– Att få möjligheten att skriva på för just Umeå FC gör de än mer speciellt då stora delar av fotbollskarriär hittills har präglats av föreningen. Ändå sedan man är en liten grabb var Umeå FC laget i stan man drömmer om att få representera, berättar Hugo.

Redan under fjolåret började han träna med a-truppen vilket också fortsatt under 2020.
– Det är en bra grupp rakt igenom, varenda en av dem har välkomnat en med öppna armar. Det spelar ingen roll om du är från Akademin eller från någon annanstans, du blir behandlad som en i gänget, säger han och fortsätter;
– Jag är även imponerad av allas ambitiösa inställning till fotboll där vinnarmentaliteten är stor i hela gruppen.

Fotbollskarriären började i Ersmarks IK innan Hugo vid 12 års ålder började spela med IFK Umeå. Där blev han kvar i tre år innan flytten till Umeå FC och UFC Akademi.
– Tiden i UFC Akademi har varit extremt roliga år där jag både känner att jag utvecklats på och utanför planen. Fotbollsmässigt finns de inga tränare som utvecklat mig så mycket som tränarna i UFC Akademi. Det kombinerat med oerhört ambitiösa och träningsvilliga medspelare har gjort tillvaron lysande, säger Hugo och tillägger;
– Jag delar även de bra värderingar Umeå FC har som förening vilket har gjort de stimulerande för mig även som människa.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Skulle beskriva mig som en tvåvägsmittfältare med genombrottsförmåga, med min snabbhet kunna bryta motståndarnas linjer. Detta kombinerat med min spelförståelse gör mig till en mångsidig mittfältare.

Med en färskt 3,5-årsavtal kliver nu Hugo tillsammans med sina nya lagkamrater in i en spännande Superettan-säsong.
– Som alltid går man in med inställningen att spela så mycket som möjligt och hjälpa laget att ta så många poäng som möjligt. Jag ska göra mitt absolut bästa för att Umeå FC ska etablera sig i toppfotbollen oavsett om de är från planen eller från sidan, avslutar han.

Hugo kommer att spela med tröjnummer 22.

Danny Persson om Hugo Bergström:
– Hugo är en otroligt ambitiös fotbollsspelare som tagit stora kliv senaste tiden. Han besitter en hög fotbollsintelligens och har visat i träning i vår A-lagsmiljö att han är redo för nästa steg. Våra akademiledare med Edvin, Henrik och Mathias i spetsen har gjort ett fantastsiskt jobb.