En mötesplats för Umeås fotbollstränare har startarts. Förra torsdagen och fredagen genomfördes de första träffarna.

– Det är en perfekt tillfälle för Umeås tränare att komma varandra närmare, lära känna varandra bättre och utbyta erfarenheter, säger Andrée Jeglertz som kom med idén och kommer finnas med när tid finns.

Ledarforumet är uppdelat i två grupper; elit och elitförberedande. De kommer sammanlagt att träffas åtta gånger under året.

– Varje tränare kommer att få presentera ett utvalt moment och berätta hur de jobbar kring det och sedan har vi diskussion i gruppen om det, berättar Jeglertz och fortsätter:

– Det är ett jättebra tillfälle att lära av varandra.

Men Jeglertz ser även träffarna som ett perfekt forum att lyfta andra frågor i också.

– Som tränare är det väldigt lätt att man stänger in sig i sina egna tankar. Alla har inte möjligheten att lyfta frågor och fundering i den omgivningen man är i. Här finns alla dom möjligheterna.

Lagen som är representerade i elitgruppen är från Superettan till division 2 på herrsidan och från Damallsvenskan till division 1 på damsidan.

– Det är delvis konkurrenter men ändå kollegor och det handlar om att utbyta erfarenheter och att man kan lära av varandra. Alla kommer ju från olika världar. Jag hoppas att det kommer blir så lyckat som vi tror och det var en bra start i dag, säger Danny Persson klubbchef i Umeå FC.

 

Umeå FC tackar SISU och Hotel Vilja som är med och stöttar detta projekt!