Storebror mot lillebror. UFC Akademi mot UFC Akademi U17. Första omgången av den lokala vårserien avgjordes på tisdagen och det var storebror som gick vinnande med 4-0. Då alla förbundsserier (div 3 och uppåt) är skjutna på framtiden så har de lokala lagen tagit initiativet till att spela en vårserie mot varandra. – Ett fantastiskt initiativ som möjliggör en fortsatt seriös matchinriktning för vår verksamhet. Vårt synsätt på den lokala vårserien är som vilken annan tävling som helst. Om man bortser från givna restriktioner så tränar vi och förbereder oss på exakt samma sätt som vi hade gjort under en vanlig tävlingsserie, säger Edvin Erfanian. På tisdagen spelades den första omgången och det inleddes med ett UFC Akademi-derby, UFC Akademi mot UFC Akademi U17. En match som UFC Akademi vann med 4-0. – Vi gör en bra match på många sätt. Det märks att vi har kommit en bra bit på vägen både individuellt och kollektivt. Det som ska lyftas fram denna match är dels vårt presspel och vårt sätt att skapa kvalitativa målchanser på ett organiserat sätt, säger tränaren Edvin Erfanian och fortsätter: – Matchen innehöll ett högt tempo. Det märktes att det var två lag som ville bedriva ett spel med tekniska lösningar på små ytor. U17-laget har många spelare som håller en hög nivå och vill ge våra äldre spelare en match. Det är en speciell tid för alla runt om i världen. Hur tycker du att grabbarna tacklar situationen? – Jag tycker att spelarna bemöter situationen på ett professionellt sätt. Alla förstår att det är en situation som måste accepteras. Det handlar alltid om att maximera de givna förutsättningarna. Omgång 1, lokala vårserien UFC Akademi U17 – UFC Akademi 0-4 Målskyttar UFC Akademi: Hugo Bergström, Albin Näslund, Jesper Lindgren Gunseus, Olle Sandqvist