Kära Umeåbor,

Trots den tuffa situationen vi just nu befinner oss i så hoppas vi att ni mår bra och skyddar era nära och kära runt omkring er.

Här kommer en uppdatering om läget i Umeå FC.

A-laget
Då SvFF under förra veckan beslutade att skjuta på seriepremiären av Superettan till början av juni så har spelarna och ledarna fått semester i två veckor. De kommer vara tillbaka i träning den 6 april. Varje spelare har blivit tilldelade ett träningsschema som de ska följa under semestern.

UFC Akademi
De båda Akademi-lagen tränar- och spelar på som vanligt då inget beslut om senareläggning för Division 2 eller U17 Allsvenskan tagits. SvFF kommer dock att ha möte på tisdag (24/3) och diskutera detta. Viktigt att tillägga är att vi inom Umeå FC följer SvFF:s rekommendationer vad gäller träning och match.

Kansliet
På grund av det rådande läget kring fotbollssäsongen har all kanslipersonal korttids-permitteras för en tid framöver.

Sommar- och Vinterakademin
Vi går nu in i den sista Vinterakademi-veckan av de totalt fem månaderna vi hållit igång. Vi vill tacka alla fantastiska deltagare för denna period!
Vi har öppnat anmälningarna till årets roligaste fotbollshändelse, Umeå FC Sommarakademi i samarbete med Umeå Energi. Läs mer om Sommarakademin och gör din anmälan här!

Stötta det lokala!
Vi har idag mer än 200 lokala företag som sponsrar Umeå FC. Utan deras hjälp hade vi aldrig kunnat bedriva den verksamhet som vi gör idag, dom är det viktigaste vi har. I dessa tuffa tider vill vi slå ett ännu hårdare slag att stötta de lokala företagen! Ingen kan göra allting, men vi alla kan göra nånting!
Ni hittar Umeå FC:s alla sponsorer här!

Läget överlag
Vi hade längtat i nio år efter den här säsongen, tyvärr så kommer vi att få vänta lite längre. Vi, liksom samhället i stort, står inför stora utmaningar under en tid framöver. Den framskjutna seriepremiären och läget i stort gör att vi under våren tappar stora intäkter då framförallt publikintäkterna uteblir. Men även andra inkomstbringande aktiviteter som vi planerat har blivit framskjutet. Detta gör att vi under våren kommer att kämpa med vår likviditet.

Så fort vi har fått det uppdaterade spelschemat från SvFF kommer vi att släppa biljetterna till seriepremiären och hoppas givetvis på att ni redan nu är sugna på att säkra er biljett.

Känner du ett ännu större fotbollssug så rekommenderar vi såklart att ni köper ett årskort till årets Superettansäsong. Det gör du här!

Vi vill också rekommendera att bli medlem i Umeå FC om ni inte redan är det. Läs mer om det här!

Sist men inte minst vill vi att ni följer myndigheternas rekommendationer så att vi alla kan ta oss ur denna situation välbehållna.

Med vänliga hälsningar Umeå FC:s styrelse, personal, ledare samt spelare!

För Umeå!