På lördagen möttes GIF Sundsvall och Umeå FC i årets första Norrlandsderby. Hemmalaget drog det längsta strået och vann med 2-1.

Det vankades Norrlandsderby på ett soligt NP3 Arena under lördagen då hemmalaget GIF Sundsvall tog emot Umeå FC.
Matchens första målchans kom redan efter en minuts spel. Timothy McNeil frispelades men skottet smet just utanför.
Det var trots det GIF Sundsvall som ägde bollinnehavet inledningsvis och det var även hemmalaget som skulle ta ledningen. Jesper Carlström snappade upp en Viktor Frodig-utboxning och placerade in 1-0.

Umeå FC skulle dock kvittera relativt omgående. Beneyam Demte vann bollen högt upp i planen där Jens Stigedahl hittade Bajram Ajeti som med ett klassavslut via stolpen gjorde 1-1.

Umeå FC växte in i tillställningen mer och mer men efter halvtimmen gjorde hemmalaget 2-1. Dennis Olsson smekte in ledningsmålet på en vacker frispark.

I den andra halvleken var det ombytta roller. Umeå FC ägde spelet och GIF Sundsvall fick rikta in sig på att försvara sig. Den stora kvitteringschansen fick Alexis Bbakka men hans nick räddades mirakulöst på mållinjen av GIF Sundsvalls spanjor Juanjo.

Med tio minuter kvar fick sedan Umeå FC:s Jakob Bergman syna det röda kortet efter en het diskussion med domaren.

Träningsmatch
GIF Sundsvall – Umeå FC 2-1 (2-1)
Målen: 1-0 (17) Jesper Carlström, 1-1 (23) Bajram Ajeti (Jens Stigedahl), 2-1 (31) Dennis Olsson
Varningar GIF Sundsvall: Juanjo, Oliver Berg Umeå FC; Emmanuel Yeboah, Bajram Ajeti
Utvisning Umeå FC: Jakob Bergman (två gula kort)