Under lördags var det dags för den fjärde träningsmatchen när gästande Bodens BK besökte Umeå Energi Arena. Umeå FC kontrollerade matchen och kunde rättvist lämna det vita fotbollstältet med en 1-0-vinst i protokollet.

Kanske var det revanschlusten från Team TG matchen som satte prägel på spelarna när matchen blåstes igång, Boden hade nämligen glömt sitt matchställ och fick låna Team TG:s. Umeå FC satte en hög press direkt från start och motståndarna tvingades slå längre bollar. Det var dock Boden som kom med matchen första riktiga läge, men Viktor Froding var snabbt ute och kunde avvärja friläget för bortalaget.

Istället var det Umeås Alexis Bbakka som spräckte nollan i matchen. Boden hade svårt att få bort bollen från eget straffområde vilket Bbakka utnyttjade och kunde placera in bollen lågt i målvaktens vänstra hörn.

I den andra halvleken blev Umeå allt mer dominerande spelmässigt och det fanns bud på fler mål. En ribbträff och ett bortdömt offsidemål var marginalerna som gjorde att slutsiffrorna inte blev annorlunda. Framförallt var det kantspelet och snabba spelvändningar som stundtals kunde luckra upp ett lågt liggande motståndarlag. Trots att man hade önskat att få se fler mål i matchen, så var det en kontrollerande insats av Umeå som visade att man var det bättre laget. Det är tidigt på säsongen och många nyförvärv, därför är känslan att det finns ytterligare växlar att hämta i kommande matcher.

I andra halvlek fick även Umeås nyförvärv Bajram Ajeti chansen att presentera sig i Umeå-tröjan. Även Enis Ahmetovic och Nicklas Raaholt fick speltid efter att ha varit frånvarande med skadebekymmer.

Träningsmatch
Umeå FC – Bodens BK 1-0 (1-0)
Målen:
1-0 (32) Alexis Bbakka
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Linus Sahlin, Aurelien Norest, Miroslav Mazur
Deniz Yaldir, Stefan Lindmark, Emmanuel Yeboah, Mikael Wikström, Jens Stigedahl
Alexis Bbakka, Timothy McNeil
Ersättare: Cameron Hogg, Jakob Bergman, Enis Ahmetovic, Bejram Ajeti, Yoel Embaye, Nicklas Raaholt