Umeå FC plockar in ett välmeriterat nyförvärv. Anfallaren Bajram Ajeti, 30, ansluter till Superetta-nykomlingen.
– Det känns väldigt bra att skriva på för Umeå FC, säger Ajeti.

För två veckor sedan var han i Umeå och tränade med Umeå FC och nu är det klart; Bajram Ajeti är klar för spel över säsongen 2020.
– Jag var och hälsade på i 3-4 dagar och fick en väldigt bra bild av klubben, Brian (Clarhaut) och spelarna, säger Ajeti och fortsätter:
– Vi har haft längre samtal på slutet, men jag hade även erbjudanden från andra klubbar. Men valet föll tillslut på Umeå.

Trots att Ajeti kommer till en helt ny klubb så är inte allting nytt. Han har nämligen varit lagkamrat med trion Nicklas Raaholt, Stefan Lindmark och Viktor Frodig tidigare, vilket gjorde valet lite lättare.
– Jag har spelat med Nicklas, Stefan och Viktor innan och jag känner dom väldigt bra sedan tidigare. Speciellt Nicklas som är en väldigt bra kompis till mig, vi har känt varandra i många år och är från samma stad i Norge. Det var klart att det påverkade att vi är goda vänner och att jag känner några spelare sedan tidigare.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag vill beskriva mig som en snabb, stark och teknisk anfallare. Jag rör mig bra och gör mycket mål. En vinnare!

Bajram Ajeti har byggt på sig stor erfarenhet efter spel i både Norge, Superettan och Allsvenskan. Senaste kommer han från spel i det turkiska andraligalaget Afjet Afyonspor.
– Det är klart att jag känner ett extra ansvar när jag kommer in med så pass mycket erfarenhet till en ung och ambitiös spelargrupp. Men med den erfarenheten i ryggen ska jag ta med mig och hjälpa spelarna runt omkring mig så mycket jag kan.

Som en utpräglad målskytt blir målsättningen för säsongen ganska enkel.
– Jag vill göra så mycket mål jag kan och hjälpa klubben att nå sin målsättningen, dvs. hålla sig kvar i Superettan.

Danny Persson om Bajram Ajeti:
– Bajram är en erfaren spelare med stor vinnarskalle som kompletterar vår forwardsuppsättning på ett bra sätt. Han är energisk, kraftfull och har en mycket bra avslutsfot.