Under söndagen ställdes Umeå FC mot Team TG i tredje träningsmatchen under försäsongen. Efter en sval och chansfattig tillställning skrevs slutresultatet till 1-1.

Efter förra helgens resa till Östersund var det åter dags för träningsmatch på hemmaplan för Umeå FC, denna gång mot lokalrivalerna Team TG. Båda lagen ställde upp med ett stort antal nyförvärv som fick chansen att visa upp sig för den begränsade publiken inne i tältet.

Inledningsvis kunde ett laddat Team TG kliva ut och sätta en del press på Umeå FC och var stundtals farliga framåt. Det skulle dock inte dröja innan Umeå FC mer och mer kunde växa in i matchen och börja dominera bollinnehavet. Däremot skulle det ta längre tid innan man kunde omsätta övertaget i bollinnehav till målchanser, men när chansen väl kom var det en tidigare Team TG-spelare som hittade nätet. Efter 20 spelade minuter kunde en helt fristående Timothy McNeil nicka in ledningsmålet från nära håll efter fint förarbete av Deniz Yaldir som levererar ett strålande inlägg. Släkten är värst, som det heter.

Glädjen skulle dock inte bli långvarig. Redan fem minuter efter ledningsmålet skulle kvitteringen komma från Team TG, återigen genom ett fint inlägg som resulterade i ett nickmål av Philip Näslund. Tankeställare för Umeå FC som inte spelat övertygande eller imponerande.

Första halvlek får summeras som chansfattig och stillsam. Umeå FC dominerar bollinnehavet men lyckas inte bryta igenom och skapa chanser och spelar mycket passningar bakåt eller i sidled. Team TG står lågt och kompakt och gör det svårt för Umeå FC att kunna luckra upp dem och skapa ytor.

Den andra halvleken fortsatte likt den första slutade, ytterst få chanser och med det blåklädda laget som förde spelet. Halvlekarna är bortsett från målen spelmässigt nästintill identiska, där den andra halvleken dock för med sig lite hetare känslor. Känslorna skulle också nå sin kulmen efter att nyförvärvet Soya Takahashi dribblat sig fram längs vänsterkanten, brutit in mot mål och blivit grovt nedsparkad strax utanför straffområdet. Situationen skapar ett tumult där Team TG:s Kenneth Mukisa fick syna det röda kortet. Takahashi utgick skadad och Team TG fick fortsätta matchen med tio man.

Matchen bjuder dock inte på särskilt mycket mer heta målchanser. Efter utvisningen dominerar Umeå FC bollinnehavet ännu mer, men lyckats trots både övertag spelmässigt och genom fler spelare på planen inte vinna matchen. Matchen slutar 1-1, och överlag kan den beskrivas som en sval tillställning där målchanserna inte på något sätt haglade.

Umeå FC – Team TG 1-1 (1-1)
Mål:
1-0 (20) Timothy McNeil (Deniz Yaldir), 1-1 (25) Philip Näslund
Utvisning Team TG: Kenneth Mukisa
Så spelade Umeå FC:
Cameron Hogg
Jakob Bergman (ut 46), Aurelien Norest, Jens Stigedahl (57)
Deniz Yaldir, Stefan Lindmark, Yoel Embaye (ut 57), Beneyam Demte (ut 51), Soya Takahashi (ut 60)
Timothy McNeil (ut 75), Alexis Bbakka
Ersättare: Viktor Frodig, Mikael Wikström (in 57), Myroslaw Mazur (in 57), Emmanuel Yeboah (in 51), Victor Kamf (in 75), Linus Sahlin (in 46)