Säsongens tionde nyförvärv är klart. Mittbacken Myroslav Mazur, 21, ansluter till Umeå FC på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.
– Jag är väldigt glad över att vara på plats, säger han.

Den reslige försvararen (194 cm) provtränade med laget för inte mindre än två veckor sedan. Nu står det klart att den 21-årige ukrainske mittbacken Myroslav Mazur skriver ett två-årsavtal med Umeå FC.
– Jag fick en väldigt bra bild av klubben, staden och mina lagkamrater under tiden jag var här. Min känsla är att det finns stora möjligheter för mig att växa som fotbollsspelare i Umeå FC och kunna hjälpa klubben med att nå sina mål, säger Mazor.

Myroslav Mazur klar för Umeå FC. Foto: Markus Wikström

Han började sin fotbollskarriär i storklubben Dynamo Kievs ungdomsverksamhet. Han kommer senast från spel i den moldaviska högstaliga-laget FC Sfintul Gheorghe dit han var utlånad från ukrainske Vorskla Poltava.
Under sommaren 2019 blev han kallad till ett träningsläger med det ukrainska landslaget, lett av förre storstjärnan Andriy Shevchenko.

Nu vill han hjälpa sin nya klubb att nästa steg.
– Jag vill såklart bidra till att vi tillsammans når en sån bra tabellplacering som möjligt. Det är mitt enda fokus just nu.

Myroslav Mazur klar för Umeå FC. Foto: Markus Wikström

Myroslav Mazur kommer att spela i tröjnummer 16.

Danny Persson om Myroslav Mazur:
– Myroslav är en reslig mittback med en bra vänsterfot som delvis skolats i Dynamo Kievs organisation. Har har en stor potential och vi ser fram emot att se honom utvecklas i vår miljö.