Försvararen Linus Sahlin är klar för Umeå FC. 22-åringen har skrivit på ett två-årsavtal med Umeå FC.

Efter två säsonger i division 1 med Team TG byter nu Linus Sahlin sida. Han har skrivit på ett avtal med Umeå FC som sträcker sig över säsongen 2021.
– Det känns riktigt bra! Det ska bli kul att köra igång med laget.

Redan förra veckan tränade han med laget och fick en bra känsla.
– Jag fick ett varmt välkomnande under den första veckan som jag var här. Det verkar vara en superhärlig grupp och det har varit enkelt att komma in i laget trots att det gått så pass kort tid, berättar han och tillägger:
– Sedan underlättar det att jag känner några sedan tidigare som tex. Adam (Chennoufi), Stefan (Lindmark) och Timothy (McNeil).

Sundsvallssonen Sahlin har Kubikenborg som moderklubb innan han gick till GIF Sundsvalls organisation som 16-åring. Där gick han genom U17, U19 och U21-laget innan han skrev på ett a-lagskontrakt inför säsongen 2016. 2018 gick han sedan vidare till Team TG där han alltså spenderat de två senaste säsongerna.
– Det har varit två bra år! Det har varit en del svåra stunder fotbollsmässigt för laget men vi har alltid lyckats få ihop det som grupp och löst dem svåra situationerna som vi befunnit oss i. Sedan så har jag träffat vänner för livet, både i och utanför laget.

För de som inte sett dig spela, beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag är en bolltrygg mittback med en bra blick för spelet och med bra huvudspel.

Nu blickar han framåt mot en ny säsong i en ny serie och nytt lag.
– Jag vill vinna fotbollsmatcher tillsammans med laget och få en så bra placering i serien som möjligt. Sedan vill jag också utvecklas så mycket som möjligt som fotbollsspelare.

Linus kommer att spela i tröjnummer 35.

Danny Persson om Linus Sahlin:
– Linus är en hårdför och passningsskicklig försvarare med ett mycket bra huvudspel. Vi tror att han ta stora steg i vår miljö och ser en spännande framtid för honom.