Efter sju år är Umeåsonen Adam Chennoufi, 31, tillbaka i Umeå FC. Han ansluter från Team TG på lån över 2020.
– Enorm glädje och lättnad. Detta är något som brunnit inom mig i ett par år, därför känns det nu fantastiskt att vara tillbaka, säger Chennoufi.

Det är ett välkänt ansikte som ansluter till Umeå FC anno 2020. 2009 skrev han på sitt första kontrakt med Umeå FC och sammanlagt blev det 88 matcher och 15 mål fram till 2012. Nu återvänder Adam Chennoufi på lån från Team TG. Avtalet sträcker sig över 2020.
– Idag har jag en bredare kompetens som spelare med ett mer taktiskt kunnande. Jag har fått stort förtroende med mycket speltid i samtliga lag och på många olika positioner. Sen har jag lärt mig att hantera den ena mentala utmaningen efter den andra, menar Chennoufi.

Han har under dessa sju år hunnit representera klubbar som GIF Sundsvall och IFK Värnamo, men även varit på ett utlandsäventyr till Saudiarabien. Det var efter Umeå FC:s senaste sejour i Superettan som Adam lämnade klubben och han menar att det finns mycket att ta lärdom av det året.
– Som nykomling är det otroligt viktigt att man rider ut de stormar man stöter på. Man bjuds inte på något gratis flyt där vinster börjar rulla på. Det kommer man få slita för och då krävs det att gruppen håller samman oavsett vad. Senaste sejouren i S1 tycker jag vi hade lite för många incidenter som splittrade gruppen emellanåt. Sånt måste bort!

Vad vill du komma in och bidra med?
– Såklart den erfarenhet som jag har byggt på mig under karriären men också stärka träningsmiljön och hjälpa klubben att bygga den vinnarkultur som ska sätta sig i väggarna framöver. Sen så har jag 98 matcher i S1 och har bra koll på serien.

Förra gången Umeå FC spelade i Superettan blev sejouren ettårig. Nu är målsättningen glasklar för Adam Chennoufi.
– Den är enkel. Denna gång ska vi hålla sig kvar!

Chennoufi kommer att spela i tröjnummer 8.

Danny Persson om Adam Chennoufi:
– Adam kommer att bidra både på och utanför fotbollsplanen med sina fotbollskunskaper och sin erfarenhet från högre nivåer. Han är en matchvinnartyp som ger oss ytterligare spets i laget.