På grund av det låga antalet åskådare som får vistas i fotbollstältet under Umeås FC:s träningsmatch mot Friska Viljor (samt under resterande träningsmatcher under försäsongen) så kommer man nu behöva hämta ut och visa upp en biljett för att få entré till matchen.
– Vi inför detta för att få bättre kontroll på antalet åskådare samt att man som åskådare redan innan vet om man får plats eller inte. Man måste ha en biljett för att komma in helt enkelt, säger arrangemangsansvarig Markus Wikström.

Enligt säkerhetsreglerna får endast 150 personer vistas i det nya fotbollstältet samtidigt. När man då inkluderar de båda lagen samt domare kommer Umeå FC under sina träningsmatcher endast kunna ta in 100 åskådare.

Därför har man nu valt att införa ett biljettsystem på träningsmatcherna.
– Vi vill inte att folk ska komma till arenan och sedan på plats får veta att man inte får komma in, säger Wikström och fortsätter:
– Det handlar även för oss som arrangör att få en bättre kontroll på arrangemanget dvs hur många som vistas i lokalen.

De 100 biljetterna till lördagens träningsmatch mot Friska Viljor släpps på fredag klockan 12.00 och som tidigare aviserat så är det fri entré.

Biljetterna hämtas ut via ufc.wpstagecoach.com eller ufc.ticketco.events.

Avsparkstiden är framflyttad med 15 minuter (till kl. 15.15) och insläppet till fotbollstältet kommer att ske klockan 15.00. Publikentrén sker vid spelaringången (i mitten av huvudläktaren mot Rothoffsvägen).
– Umeå IK har en träningsmatch före oss och vi måste se till att lagen samt publik har lämnat fotbollstältet innan vi kan göra entré. Antalet på 150 personer gäller även för Umeå IK och det måste vi respektera.

Den tidigare informationen om att entrén öppnar 30 minuter innan avspark samt att ”först till kvarn” på plats gäller ej. Vi ber om ursäkt för sen ändrad information.