Umeå FC hämtar in ännu en spelare från Nyköpings BIS. Denna gång är det målvakten Cameron Hogg, 24, som ansluter. Kontraktet är skrivet över säsongen 2020.

Den nya zeeländska målvakten anslöt till Nyköping under sommaren 2019 och spelade alla matcher under hösten då laget endast förlorade en match. Nu väntar dock ett ny utmaning i en högre serie för den 190 cm långe målvakten.
– Jag känner mig exalterad över att få komma till en organisation som Umeå FC. Det är den här typen av möjligheter alla vi spelare jobbar hårt för, säger Hogg och berättar varför valet föll på Umeå FC:
– Det är en kombination av att de har ett fantastisk ledarteam, en chans för mig att utmanas på en högre nivå samt en längtan att få visa upp mig ännu mer inom svensk fotboll.

Målvakten Cameron Hogg är klar för Umeå FC. Foto: Markus Wikström

Hogg anslöt till Umeå i början på denna vecka och det första intrycket kunde inte vara bättre.
– Jag älskar klubben, staden och folket. Jag kan aldrig ge tillräckligt mycket beröm till den svenska allmänheten, jag älskar livet här. Lagets vinnarmentalitet och professionalism smittar av sig och det är ett bra tecken inför den kommande säsongen, säger Hogg som erkänner att valet att blev lite enklare då han hade både Enis Ahmetovic och Jakob Bergman som lagkamrater i Nyköping under fjolåret samt Brian Clarhaut som tränare:
– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var en faktor i mitt beslut att flytta till Umeå. En av anledningarna till att jag tyckte om Nyköping var just närvaron av spelare som Enis och Jakob, de lyfter moral och kvalitet i alla grupper som de befinner sig i. Sen att veta att jag kunde fortsätta min karriär under Brians ledning. Hans hårda arbete och önskan att vinna sprider sig inom gruppen och tar ut det bästa av människor.

Målvakten Cameron Hogg är klar för Umeå FC. Foto: Markus Wikström

Beskriv dig själv som målvakt!
– Jag är en målvakt som värderar närvaro och säkerhet. Jag pratar mycket och gillar att styra mina försvarare. Förutom att såklart stoppa bollar är jag en målvakt som vill dominera i luftrummet samt att jag är bra med båda fötterna.

Nu ser han fram emot den nya utmaningen i Umeå FC.
– Framförallt vill jag fortsätta växa och utvecklas som målvakt och lagkamrat i en professionell fotbollsmiljö. Jag kommer göra allt för att bidra till att det blir en bra säsong!

Danny Persson om Cameron Hogg:
– Cameron är en målvakt som har en bra räckvidd, är bra med fötterna samt gillar att höras. Han gjorde en väldigt bra höstsäsong med Nyköping under fjolåret och kommer att passa väldigt bra in i vårt målvaktsteam under ledning av Kim Eriksson.

Målvakten Cameron Hogg är klar för Umeå FC. Foto: Markus Wikström