Den 21-årige etiopiske landslagmannen Beneyam Demte har skrivit på för Umeå FC. Mittfältaren kommer senast från Syrianska FC och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020.

Umeå FC har signat upp sitt femte nyförvärv inför säsongen. Det är den etiopiske landslagsmannen Beneyam Demte som skrivit på ett ett-årskontrakt med klubben.
– Jag är väldigt glad över att vara en Umeå FC-spelare, säger ”Bini” som han kallas.

Beneyam Demte klar för Umeå FC. Foto: Markus Wikström

Trots anbud från andra klubbar föll valet på Umeå FC.
– Jag har sett några matcher på video och gillar fotbollen som laget spelar. Sen har samtalen med Brian (Clarhaut) och Danny (Persson) betytt väldigt mycket vilket gjorde valet i slutändan blev enkelt.

Trots sin unga ålder på 21 år har han redan spelat 18 landskamper för det etiopiska landslaget. Han kommer senast från spel i Superettan med Syrianska.
– Jag hade ett bra år och fick spela mycket. Tyvärr så lyckades vi inte klara kontraktet och åkte ur Superettan, berättar ”Bini”.

Beneyam Demte klar för Umeå FC. Foto: Markus Wikström

Vad går du in med för målsättningar den här säsongen?
– Personligen är jag är ung och måste fortsätta utvecklas och lära mig som spelare. Sedan kommer laget alltid först, jag vill åstadkomma något bra med mina lagkamrater och göra ett bra jobb denna säsong, avslutar ”Bini”.

Beneyam Demte kommer att spela i tröjnummer 28.

Danny Persson om Beneyam Demte:
– Beneyam är en spännande offensiv spelare som både kan spela centralt och på kanterna. Han gjorde ett mycket bra år i Superettan 2019 och vi tror att vi kan få ut ännu mer av honom i vår miljö.

Beneyam Demte klar för Umeå FC. Foto: Markus Wikström