Försvararen Jakob Bergman, 24, värvas in från allsvenska Varberg BoIS. Kontraktet är skrivet över säsongen 2021.

Umeå FC har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv inför säsongen 2020. Det är den Sirius-fostrade försvararen Jakob Bergman som ansluter.
– Det känns sjukt bra att ha skrivit på för Umeå FC! Jag ser otroligt mycket framemot säsongen!

Han ansluter senast från allsvenska Varbergs BoIS, men var under säsongen 2019 utlånad till Nyköping under hösten där han spelade under den nya Umeå FC-tränaren Brian Clarhaut. Nu ser han fram emot att flytta norrut.
– Valet föll på Umeå FC för att de är en klubb som är på uppåtgående. Efter att ha pratat med några styckna och har bara hört massa positiva saker så efter de blev de solklart att man skulle upp till Umeå!

Jakob är född och uppvuxen i Knivsta, några mil utanför Uppsala, där också fotbollskarriären tog sin början. Redan som 16-åring fick han göra sin a-lagsdebut med Sirius men tog sedan steget vidare till IFK Göteborg. Efter 2,5 år i IFK Göteborg återvände han sedan till Sirius och Uppsala. Där var han med och sköt upp laget till allsvenskan säsongen 2017.
– Det var såklart en magisk känsla att ha bidragit så att ens hemklubb får lira allsvenskan, säger Bergman.

2018 skrev han sedermera på för Varbergs BoIS, där han sammanlagt spelade 25 Superettan-matcher.
– Jag tar med mig väldigt mycket från mina säsonger i både Sirius och Varberg. Ena säsongen med Sirius så var det en press att alltid vinna och i Varberg så fick jag lära mig hur de var att ha ”kniven mot strupen”, säger Bergman.

Som fotbollsspelare beskriver han sig själv som bolltrygg och som människa lugn och social.
– Men så fort man kliver på planen gör jag allt för att vinna fotbollsmatcher.

Nu ser Bergman fram emot en ny Superettan-säsong och ett nytt kapitel i sin fotbollskarriär, det med Umeå FC.
– Jag hoppas att vi kan fortsätta spela den fina fotbollen som UFC spelade förra året och bygga vidare på de och så får vi se hur långt de tar oss!, avslutar Umeå FC:s senaste nyförvärv.

Jakob Bergman kommer att spela i tröjnummer 2.

Danny Persson om Jakob Bergman:
– Jakob är, trots sin unga ålder, en erfaren spelare med många Superettan-matcher på meritlistan. En smart försvarare som är bra med bollen och passar in i det sättet vi vill spela på.