Mittfältaren Enis Ahmetovic, 27, ansluter till Umeå FC från Nyköping BIS. Partnerna är överens om ett avtal som sträcker sig över 2021.

Enis Ahmetovic blir Umeå FC:s andra nyförvärv inför 2020. Den tekniske och hårt jobbande mittfältaren har skrivit på ett två-årsavtal med med Umeå FC.
– Det känns väldigt bra, vi har pratat ett tag och det känns som sagt väldigt bra att allt är klart och att man nu kan fokusera på jobbet som ska göras, säger Ahmetovic.

Varför föll valet på Umeå FC?
– Finns flera anledningar men framförallt så är Umeå en klubb på uppgång med stora möjligheter att göra någonting bra. Att Brian är här hjälpte självklart till och är ytterligare en anledning till att det blev Umeå FC.

Enis är född i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina, men flyttade redan vid nio månaders ålder med familjen till Sverige. Fotbollskarriären inleddes i Trosa IF och sedan vidare till Vagnhärads SK. Som junior blev han värvad till IFK Norrköping där han också skrev ett a-lagskontrakt 2010. Sedan har det blivit tre vändor i Nyköpings BIS med mellanlandningar i Landskrona BOIS och IK Brage.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag skulle beskriva mig som en spelskicklig, bolltrygg mittfältare med hög arbetskapacitet och en jäkla vilja, säger Enis.

Så vad kan Umeå förvänta sig av Umeå FC:s senaste tillskott?
– Dom kan förvänta sig en som alltid ger allt för laget och som gör allt för att vinna. Lite mål, assist och även en del show!

Enis Ahmetovic kommer att spela i tröjnummer 7.

Danny Persson om Enis Ahmetovic:
– Enis är en spelare vi känner till väldigt bra från de säsongerna han har stått på motståndarsidan. Han är en hårt arbetande spelare kombinerat med fina fötter som kan spela både centralt och till vänster.