Alexis Bbakka är tillbaka i Umeå FC. Den 24-årige anfallaren återvänder efter ett år i Carlstad United. Kontraktet löper över säsongen 2021.

Inför året lämnade Alexis Bbakka Umeå FC för Carlstad United. Nu är han tillbaka. Parterna är överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.
– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i Umeå FC. Jag kan staden, känner många spelare och ledare så för istället för att söka en ny miljö så kände jag att det bästa var att komma tillbaka.

Alexis Bbakka gjorde stor succé i Umeå FC under de två säsongerna, 2017 och 2018, han spelade för klubben. Totalt blev det 20 mål och under den gångna säsongen med Carlstad United gjorde han 13 mål på 23 matcher.
– Jag hade ett bra år i Karlstad. Tyvärr så ådrog jag mig en skada som höll mig borta under en tid, men jag trivdes väldigt bra med både spelarna och tränarna, säger Bbakka och tillägger:
– Jag blev även uttagen till Ugandas landslag.
Så var det. Alexis Bbakka blev uttagen till den sista samlingen för Uganda inför de afrikanska mästerskapen men en skada stoppade anfallaren den gången.

Nu är den målfarlige anfallaren tillbaka i Umeå och självförtroendet är på topp.
– Jag har aldrig varit en ”en i mängden-spelare”, jag är en spelare som gör skillnad när jag är på planen, säger han och avslutar:
– Supportrarna vet vad jag kan göra.

Danny Persson om Alexis Bbakka:
– Vi är mycket glada över att Alexis är tillbaka i Umeå. Det är en otroligt spännande forward som vi tror är redo för nästa steg tillsammans med oss. Hans löpstyrka, fysik och målfarlighet kommer vi verkligen att få nytta av.