Mittbacken och lagkaptenen Aurelien Norest, 27, följer med Umeå FC upp till Superettan. Parterna är överens om ett avtal som sträcker sig över säsongen 2020.

Norest anslöt till Umeå FC inför säsongen 2018 från isländska Vestri och blev snabbt en publikfavorit bland supportrarna. Inför 2019 fick han äran att bära kaptensbindeln och var en stor bidragande orsak till att laget avancerade upp till Superettan.

Det nya kontraktet är skrivet över säsongen 2020.

Aurelien Norest:
– För två sedan kom jag till Umeå FC med ett mål; att hjälpa klubben upp till Superettan. Efter två år känner jag mig väldigt glad, att vi som organisation, har lyckats med det men vi vet om att det är mycket jobb som vi har framför oss, men jag ser stor potential i framtiden.
– Jag är redo att komma tillbaka till Umeå och är sugen på mer utmaningar!

Danny Persson:
– Norest har under sina två år här i Umeå varit väldigt nyttig för oss både på och utanför planen. Som lagkapten under den gångna säsongen har han en stor del i lagets framgångar. Det känns väldigt bra och viktigt att en sådan viktig lagspelare följer med oss upp till Superettan.