Nu står det klart att mittfältaren Seif Kadhim, 27, lämnar Umeå FC.

Efter totalt 3,5 år under två sejourer står det nu klart att Ersboda-fostrade Seif Kadhim lämnar Umeå FC. Seif anslöt senast till Umeå FC inför säsongen 2018 från Team TG. Under sin tid i Umeå FC har han spelat 75 matcher och gjort 14 mål och varit en stor bidragande orsak till två Superettan-avancemang (2011 och 2019).

Vi tackar Seif Kadhim för sina insatser i Umeå FC och önskar honom lycka till med sina framtida utmaningar!

Seif Kadhim om sina känslor att lämna Umeå FC:
– Det är med otroligt fina minnen jag lämnar Umeå FC. Totalt blev det 3,5 år och två avancemang till Superettan.
– Två av dem absolut finaste ögonblicken i min fotbollskarriär har varit att gå upp till Superettan med Umeås FC. Segern mot Akropolis inför en fullsatt arena och den rafflande kvalsegern mot Frej. För oss som är från Umeå så känns en sån upplevelse lite mer i kroppen. Det gör mig otroligt stolt att säga att jag har varit med och bidragit till det.
– Min målsättning har alltid varit att försöka bidra till Umeåfotbollen, på och utanför plan. Min hemstad hade allt förutom ett elitlag, men nu har vi det. Nu kan spelare som Yoel Embaye, Anton Eriksson, Viktor Kamf och hela nästa generation kunna stanna och utvecklas på hemmaplan innan man ger sig iväg på sina äventyr. Elitfotboll har saknats, men nu är vi där, och nu ser vi till att stanna där.
– Jag vill passa på att tack alla spelare, ledare, supportar och alla eldsjälar runt föreningen för den här tiden. Glöm aldrig att det är HELA UMEÅS FC. På återseende!