Umeå FC och målvakten Viktor Frodig, 22, är överens om förlängning av avtalet. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2021.

Viktor Frodig anslöt till Umeå FC inför denna säsong efter sex år i Gefle IF och var en stor bidragande orsak till att Umeå FC tog steget upp till Superettan. Han spelade alla matcher 30 matcher i division 1 samt de två kvalmatcherna mot IK Frej.

Nu har Umeå FC och Viktor Frodig kommit överens om ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2021.

Viktor Frodig:
– Det känns fantastiskt att få tillbringa två år till i Umeå, där jag har stormtrivts från den första dagen jag anslöt. Umeå FC är en klubb som tagit hand om mig väl som jag vill fortsätta hjälpa på och utanför planen.

Danny Persson, sportchef:
– Viktor visade under 2019 vilken otroligt fin målvakt och människa han är. Det känns mycket bra att få än mer långsiktigt bygga vidare på hans fina insatser i år när vi kliver upp till Superettan. Vill även passa på att ge vår målvaktstränare Kim Eriksson en stor eloge för sitt arbete med våra målvakter vilket speglas i deras utveckling, välmående och önskan att fortsätta sitt arbete här.