Umeå FC har sorg efter att ha nåtts av beskedet att Anders Svensson har avlidit efter en kortare tids sjukdom. Anders blev 56 år.

Anders föddes i Dorotea den 21:a september 1963 och hans betydelse för Umeå FC har genom åren varit stor, det som spelare, tränare, klubbchef och styrelseledamot.

Anders kom i kontakt med Umeå FC första gången redan 1989 då han som spelare anslöt till klubben. Det blev 18 matcher i UFC-tröjan innan han sedermera tog klivet över till Gimonäs CK där han senare blev tränare.
2002 var Anders tillbaka i Umeå FC, nu som tränare. 2005 tog han, tillsammans med Steve Galloway, upp Umeå FC till Superettan.
2007 tog Anders klivet från tränarbänken till skrivbordet då han blev klubbens nya klubbchef. En tjänst han satt på i sex år och som bland annat innehöll ett avancemang till Superettan 2011. 2014 blev Anders sedan invald i Umeå FC:s styrelse.

Det är med stor sorg vi i Umeå FC mottagit detta besked. Anders var en fantastisk människa och ledare med ett stort UFC-hjärta som klubben har mycket att tacka för.

Våra tankar går till Anders familj, Cia och barnen Amanda och Ludvig, anhöriga och vänner.