Samuel Kroon, 22, lämnar Umeå FC för kommande säsongs seriekonkurrent Halmstads BK.

Kroon kom inför denna säsong från Nyköpings BIS och gjorde succé direkti Umeå FC-tröjan. På sina 27 spelade matcher gjorde han nio mål och fyra assist och var en stor bidragande orsak till avancemanget till Superettan.

Vi tackar Samuel Kroon för sina insatser hos oss och önskar honom lycka till med sina framtida utmaningar!

Samuel Kroon om sina känslor att lämna Umeå FC:
– Vid den här tiden förra året hade jag ingen aning om var jag skulle ta vägen. Nu i efterhand är jag väldigt glad över att det blev Umeå FC 2019.
– Jag har utvecklats mycket som människa och spelare och jag har aldrig haft så roligt på och utanför planen som jag har haft i år. Jag är även tacksam över att jag träffat så många härliga människor och vänner för livet. Umeå som stad och Umeå FC som klubb är en perfekt miljö att komma till och blomstra i.
– Så tack Umeå FC och alla inblandade tränare, spelare, styrelsemedlemmar, materialare, lagledare, sjukgymnaster, funktionärer, sportchef, kanslist och supportrar med flera och på återseende!