Umeå FC är tillbaka som vinnare igen. Bottenlaget Rynninge IK besegrades med 3-1 hemma på ett snöigt Umeå Energi Arena.

Man märker att vi går mot avgörande tider. Det var ett snöigt och kyligt Umeå Energi Arena när Umeå FC tog emot Rynninge IK. Ett Umeå FC som jagar en kvalplats till Superettan och Rynninge som jagar en kvalplats för att behålla sin Division 1-status.

I matchens inledning märkte man att det var toppen mot botten. Umeå FC var helt överlägsna sin motståndare och skapade en knippe målchanser under de första 10 minuterna. I den 15:e spelminuten kom också ledningsmålet. Pigge Deniz Yaldir kom runt på sin kant och prickade en flygande Yoel Embaye som snyggt, på helvolley, stötte in 1-0.

Trots det stora spelövertaget för hemmalaget fick Rynninge ett kontringsläge som man förvaltade på bästa sätt. Kristoffer Näfver var skoningslös och prickade in kvitteringen för gästerna efter ca 20 minuter, ett resultat som stod sig halvleken ut trots många UFC-målchanser.

Hemmalagets anstormning fortsatte i inledningen av den andra halvleken och även denna gång fick man utdelning relativt tidigt. Isaac Boye snappade upp Embayes inspel och tryckte in 2-1 från nära håll.

Men efter ledningsmålet släppte Umeå FC, onödigt, sitt spelövertag och tillät Rynninge ha allt mer boll. Något som var nära på att straffa sig när Tidjani Diawara, med två minuter kvar att spela, stötte in 2-2 men domaren vinkade av det för offside.

Istället fick vi se ett klassmål signerat Jason Romero. Han rundade både försvarare och målvakt innan han satte avgörande 3-1. Hans första mål i Umeå FC-tröjan.

Härnäst väntar Nyköping BIS på bortaplan för Umeå FC:s del. Spänningen fortsätter.

Division 1 Norra, omgång 28
Umeå FC – Rynninge IK 3-1 (1-1)
Målen: 1-0 (15) Yoel Embaye (Deniz Yaldir), 1-1 (22) Kristoffer Näfver, 2-1 (59) Isaac Boye (Yoel Embaye), 3-1 (90+2) Jason Romero
Varningar Umeå FC: Emmanuel Yeboah Rynninge IK: Jonathan Lundberg
Publik: 375
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig (ut 46)
Nicklas Raaholt, Omar El Baad, Anton Eriksson, Jens Stigedahl
Stefan Lindmark, Emmanuel Yeboah
Samuel Kroon, Yoel Embaye (ut 76), Deniz Yaldir
Isaac Boye (83)
Ersättare: Måns Nygren (in 46), Seif Kadhim, Jason Romero (in 83), Mikael Wikström (in 76), Max Wolf-Watz, Victor Kamf