UFC Akademi föll i säsongens sista match mot Timrå. Slutresultatet skrevs till 4-1 till gästerna men trots det så placerar man sig som bästa Umeå-lag när tabellen summeras.

Då det hade kommit mycket snö under natten till söndagen så var man tvungen att, med kort varsel, byta spelplan från Nolia till Tegstunet inför säsongsavslutningen mot Timrå. Man fick inte heller någon vidare start på matchen då Timrås notoriske målskytt Oskar Nordlund gav gästerna ledningen redan efter två minuters spel. 0-2 kom tio minuter senare och innan halvtimmen var spelad var ställningen 0-3.

Men UFC Akademi jämnade ut spelet och fick tillslut in en reducering genom Adam Sandström. Den kom dock försent för att ge Timrå en riktig match. Istället punkterade gästerna tillställningen på övertid och slutresultatet skrevs till 1-4.

Förlusten till trots har UFC Akademi gjort ett väldigt bra första år i Division 2. Man placerar sig tillslut som nionde lag, med god marginal ner till negativt kval.

Division 2 Norrland, omgång 26
UFC Akademi – Timrå IK 1-4 (0-3)
Mål UFC Akademi:
1-3 (84) Adam Sandström