Efter förlusten senast mot Akropolis väntar nu Karlslund hemma på Umeå Energi Arena. Vi kollade läget med den förra Karlslund-spelaren Deniz Yaldir.

En uddamålsförlust senast mot Akropolis. Vad säger du om er insats?
– Akropolis är ett bra fotbollslag, speciellt första halvlek visade de sin skicklighet med deras possessionspel men vi gör det bra defensivt och äter oss in i matchen och lyckas kvittera via (Samuel) Kroons fantastiska skott. Tyvärr räcker det inte för några poäng. Men vi gör det helt okej defensivt för övrigt.

Nu väntar Karlslund. Hur går känslorna?
– Vi är revanschsugna från förra helgen, grabbarna vet vad som är på spel och vi alla är taggade. Vi kommer visa direkt från minut ett att det är vi som ska ta tre poäng den här matchen. Jag personligen är jävligt taggad!

Det blev förlust mot dom i våras med 2-1. Vad kommer du ihåg från den matchen?
– Jag kommer ihåg att det regnade och det var storm. De försökte spela ut varje situation och försvarade med hela laget nere vid deras straffområde och kontrade. Lär bli liknande imorgon men denna gång vinner vi.

Vad blir nyckeln till ett bra resultat på söndag?
– Nyckeln blir att vi jobbar kollektivt i både offensiven och defensiven, inte ta för givet att vi kommer vinna och när vi väl lyckas göra mål att inte slå ner på takten utan fortsätta ösa på. Karlslund är ett bra lag som slog Karlstad BK hemma senast men vi ska inte visa någon respekt, vi är hemma nu och det är här vi är som bäst. Ödmjukt men utan respekt.

Hur har träningsveckan varit?
Träningsveckan har varit intensiv. Alla är revanschsugna och det märks på träningarna där det har varit bra tempo. Vi har förberett oss väl!

Division 1 Norra, omgång 26
Umeå FC – Karlslunds IF
Söndag 6 oktober kl. 14.00
Umeå Energi Arena