Hela 450 personer hade tagit sig till Idun på måndagen när Umeå FC tillsammans med SISU Idrottsutbildarna arrangerade en lunchföreläsning med den tidigare höjdhopparen Linus Thörnblad. Ämnet var psykisk ohälsa.

Det var ett välfyllt Idun på Umeå Folkets Hus som bänkade sig för att lyssna till den tidigare höjdhoppsstjärnan Linus Thörnblads berättelse om psykisk ohälsa. Thörnblad som själv, efter EM i Barcelona 2010, drabbades av utbrändhet berättade om sin karriär, hur han hamnade i den negativa spiralen och hur han, med den erfarenheten han har idag, borde ha agerat.
– Att få höra detta av en person som varit på den absolut högsta internationella nivån ger den extra tyngd i budskapet, menar Persson och fortsätter:
– Det finns, trots att vi har kommit en lång väg på kort tid, fortfarande en tabu kring ämnet psykisk ohälsa. Just därför är det oerhört viktigt att offentliga personer som Linus kliver fram och berättar att detta kan drabba alla. Oavsett hur du ser ut, vad du gör eller vem du är.

Extra glädjande var att alla NIU-elever samt NIU-ledare fanns på plats under dagen.
– Vi hade bjudit in alla elever på NIU-programmet för att vi tycker att det är ett så pass viktigt ämne. Väldigt glädjande att alla kom och tog del av denna föreläsning.

Vi från Umeå FC vill tacka alla deltagare, företag, SISU Idrottsutbildarna samt Linus Thörnblad för en inspirerade dag!