Trots en tidig ledning och en man mer under större delen av matchen så blev matchen mot nästjumbon BK Forward en nervpers. Men Umeå FC visade styrka och tålamod och avgick med en 2-1-seger.
Det känns jättebra. Vi vet att såna här matcher är svåra och vi bad för tre poäng och tackar gud att vi fick med oss det idag, sade 1-0-skytten Emmanuel Yeboah.

Tvåan i tabellen mot nästjumbon skulle bara kunna gå åt ett håll, vilket det till en början också gjorde. Emmanuel Yeboah tryckte, väldigt snyggt, in ledningsmålet efter 17 minuter. Hans andra mål på två matcher.
– Jag får tacka Deniz för assisten. Han la upp bollen med rätt hårhet och jag behövde bara möta bollen och slutföra jobbet. Men jag måste erkänna att det var en bra träff, haha, skrattar han och fortsätter.
– Jag tränar mycket på längre skott. Från min position är det ett alternativ att göra mål och nu har jag byggt upp ett självförtroende som gör att jag testar det mer och mer.

Kort därefter fick just nämnde Yeboah en ful tackling av Josef Ibrahim. En tackling som renderade i ett rött kort för BK Forward-spelaren. Trots det hittade gästerna en kvittering efter Henrik Hultbergs fina avslut.
– På läktaren tänker man nog att det ska vara enkelt att vinna med en man mer, men på planen är det annorlunda. Psykiskt är det jobbigt att veta att din motståndare är en man kort och att man förväntas göra mål i princip varje anfall. Men så enkelt är det inte. Vi lyckades vinna idag, vilket var det viktigaste, säger Yeboah.

Ja, Umeå FC lyckades, efter många försök, att vinna den här matchen. Isaac Boye slet sig fri och rullade in 2-1 med kvarten kvar.
– Det kändes fantastiskt att se bollen rulla in. Vi kunde slappna av lite efter det, säger Yeboah.

Nu väntar en riktigt het drabbning då Umeå FC gästar serieledaren Akropolis IF på söndag.
– Jag ser verkligen fram emot den matchen. Men som spelare är egentligen varje match lika viktig. Vi förbereder oss som vanligt och kommer kriga tillsammans som ett lag, avslutar Emmanuel Yeboah.

Division 1 Norra, omgång 24
Umeå FC – BK Forward 2-1 (1-1)
Målen:
1-0 (17) Emmanuel Yeboah (Deniz Yaldir), 1-1 (37) Henrik Hultberg, 2-1 (77) Isaac Boye
Varningar Umeå FC:BK Forward: Izuchukwu Emeh, Konrad Gustafsson, Eliyo Türken
Utvisning BK Forward: Josef Ibrahim
Publik: 656 på Umeå Energi Arena
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Nicklas Raaholt, Omar El Baad, Aurelien Norest, Jens Stigedahl
Stefan Lindmark, Emmanuel Yeboah
Samuel Kroon, Yoel Embaye (ut 64), Deniz Yaldir (ut 75)
Isaac Boye (ut 90)
Ersättare: Rasmus Aspholm, Adel Ziarat (in 90), Seif Kadhim, Jason Romero (in 64), Mikael Wikström (in 75), Emil Johansson, Victor Kamf