Umeå FC Akademi ligger på andraplats och har två poäng upp till serieledarna Sundsvall. Laget vann sin senaste match mot trean Skiljebo SK hemma med 2-1.
UFC Akademi åker på bortaturné i helgen och möter Lidingö på lördag och Djursholm på söndag.
Inför helgens matcher kollade vi läget med spelaren David Ekman.

Vad säger du om matchen mot Skiljebo och vad tar ni med er?
— I matchen mot Skiljebo så tar vi med oss andra halvleken. Det som var bra var att vi hämtade oss efter en dålig första halvlek och vände på matchen i andra halvleken. Det visar på att vi aldrig ger upp som lag och jobbar tills domaren blåser. Vi styrde matchen med bollinnehav och kreativt anfallsspel i andra halvleken och det gjorde att vi vände matchen. Skiljebo orkade helt enkelt inte.

Vad skulle ni gjort annorlunda?
— Det vi kunde gjort bättre i första halvleken var att etablera spelet högt och ha ett längre anfallsspel och styra matchen på det sättet. Det tar vi med oss till helgens matcher.

Vad tycker du om dina och lagets insatser efter sommaruppehållet?
— Jag är nöjd med både mina och lagets prestationer efter sommaruppehållet. Vi har verkligen presterat på topp den här halvan. Vi startade lite segt men efter det så har vi verkligen jobbat hårt och det har gett fina resultat.

Vad vill du bli bättre på?
— Jag vill bli bättre på att ta vara på mina lägen. Jag skapar ofta mycket lägen men kan inte sätta bollen. Jag har haft lite otur men det är något jag kan jobba på och bli bättre på.

Vad behöver ni förbättra inför de matcher ni har kvar?
— Inget speciellt förutom att försöka etablera vårt anfallsspel högt upp i banan och variera med kontringar ibland.

Nu väntar två tuffa matcher på två dagar. Vad säger du om det?
— Både Lidingö och Djursholm är två bra lag. Vi har haft stora problem mot Djursholm och faktiskt förlorat matcherna med uddamål mot dem. Vi kommer göra allt för att ta våran första vinst mot Djursholm och vinna över Lidingö igen.

Vad kommer bli viktigt för att ni ska kunna åka hem med sex poäng?
— Det krävs att vi gör allt i första matchen mot Lidingö och inte tänker på matchen mot Djursholm dagen efter. Det kommer bli viktigt att ta vara på vilan efter matchen mot Lidingö för att orka nästa dag också.

Hur tycker du träningsveckan varit?
— Vi har haft en bra träningsvecka med återhämtningsträning i måndags. I tisdags så körde vi på ordentligt och i onsdags så spelade vi match mot division 2-laget.

Hur är känslan i truppen inför helgens matcher?
— Känslan i truppen är väldigt bra efter resultaten i nedflyttningsserien och alla är laddade inför helgen.

P17 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie
IFK Lidingö FK – Umeå FC Akademi
Lördag den 21 september kl. 17.30
Lidingövallen 2

FC Djursholm – Umeå FC Akademi
Söndag 22 september kl. 12.00
Djursholms IP 2