Tabelltvåan Umeå FC Akademi besegrade trean Skiljebo SK på Vildmannavallen på lördagen. Segern betyder att UFC Akademi har nu två poäng upp till serieledande GIF Sundsvall.
– Vårt försvarsspel fungerar jättebra, säger en av målskyttarna Hugo Enfors.

Umeå FC Akademi tog en skön 5-1-seger mot serieledarna Sundsvall senast och man kanske förväntade sig ännu en målfest mot Skiljebo SK, men så blev det inte.
I den första halvleken hade UFC akademi lite svårt att skapa farliga lägen och fick se gästerna ta ledningen genom Linus Forsberg och den första halvleken slutade 0-1 till Västerås-laget.
– Jag tycker att vi är rätt bleka i den första halvleken, inställningen och jobbet är ej där och vi lyckas inte spela så som vi vill. Vi får svårt att hitta upp på anfallarna och tvingas slå mycket bollar i djupled bakom backlinjen men lyckas inte riktigt med det heller så det kändes väldigt tufft när de fick in sitt 1-0-mål, säger Hugo Enfors och fortsätter:
– Vi pratar i halvtidsvilan om att det är 45 minuter kvar och att vi vänt matcher tidigare.

UFC Akademi kämpade på i den andra och lyckades kvittera till 1-1 i den 81:a minuten genom Adam Sandström och segermålet kom fyra minuter senare när Hugo Enfors slog en frispark som letade sig in i bortre krysset.
– När vi kommer ut i andra halvlek känner jag att vi har ett annat spel med mer fart och vi springer för varandra. Vi har en del chanser men får inte in bollen. Skiljebo blir stressade och gör mer och mer misstag.

Vad tar ni med er?
– Jag tycker att vi ska ta med oss vår inställning i den andra halvleken och vårt lugn i försvarsspelet, säger Enfors och fortsätter:
– Min egna insats är väl helt okej. Jag tycker att jag sprider ett lugn i backlinjen och pratar mycket. Vinner en del nickdueller men vi i försvaret hade inte så mycket att göra. Vi ställdes sällan på prov. Frisparken var ju såklart skön att sätta men den hade inte betytt något om vi inte krigade som vi gjorde idag.

Nu har UFC Akademi fem raka matcher utan förlust och bara två poäng upp till serieledarna GIF Sundsvall som har en match mindre spelad.
– Självklart är det oerhört skönt att vi har fem raka utan förlust men vi får inte sväva iväg utan det är fortfarande många poäng att slåss om och vi måste göra allt i alla matcher. Sundsvall är duktiga så det gäller att vi vinner resten av matcherna om vi ska slåss om att vinna denna serie. Vi ska bara fokusera uppåt i tabellen och hålla fokus resten av säsongen.

Nu väntar bortaturné mot IFK Lidingö (den 21 september) och FC Djursholm (den 22 september).
– Det ska bli skoj med två matcher mot två bra lag (som alltid). Jag hoppas självklart på sex poäng men som sagt krävs det hårt jobb hela vägen. Har dålig koll på var de ligger i tabellen men Djursholm har vi torskat mot två gånger så jag är taggad på att ta en vinst mot dem. Vi får tillbaka Olle (Sandqvist) från avstängning vilket känns skönt nu när vi har lite skador. Det är tufft med två matcher på två dagar, avslutar Enfors.

P17 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie
Umeå FC Akademi – Skiljebo SK 2-1 (0-1)
Målen:
0-1 (17) Linus Forsberg, 1-1 (81) Adam Sandström, 2-1 (85) Hugo Enfors
Varningar UFC Akademi: Emmett Meia, Skiljebo SK: Linus Forsberg, Elias Jirlind, Sebastián Castellanos Liw
Publik: 60 på Vildmannavallen