Umeå FC Akademi kommer från en 2-1-seger hemma mot Kramfors-Alliansen efter mål av Hugo Westerberg och Joel Carlsson.
På lördagen tar UFC Akademi emot lokalkonkurrenten IFK Umeå. Förra mötet lagen emellan vann IFK Umeå med 4-2.
Inför lördagens derby kollade vi läget med spelaren Alex Lundgren.

Vad säger du om matchen mot Kramfors-Alliansen och vad tar ni med er?
— Det var en okej match från våran sida där vi är spelförande men har till och från svårt att utnyttja det moment vi söker i vårat spel. Det vi får ta med oss är att det är starkt att ta tre poäng även om spelet inte satt perfekt.

Något ni skulle ha gjort annorlunda?
— Känns som att matchen blev onödigt spännande och vi borde kunnat stänga den betydligt tidigare. Som det blev nu blev vi låga i försvaret vilket inte är fel men vi skulle kunna vara tydligare i vad vi ska göra i det låga försvarsspelet. Det är sådant vi diskuterar och får jobba med.

Vad tycker du om dina egna insatser så här långt och vad vill du bli bättre på?
— Jag har haft ett frustrerande år där jag varit skadad nästan hela säsongen. Jag har nu under den senaste månaden varit hel och känner att jag mer och mer kommer in i matchtempo. Känner mig redo för matchen mot IFK Umeå. Något jag vill utveckla är mitt spel på den sista tredjedelen och kunna bidra mer i anfallen.

Nu väntar ett derby mot IFK Umeå. Vad säger du om dem?
— Har inte så värst bra koll på dem om jag ska vara helt ärlig. Har bara sett någon match de lirat i år men har hört att de är ett bra lag som är giftiga på omställningar. Vet att de har en del duktiga lirare så det kommer bli en bra match.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut?
— Jag tror det kommer bli en match med högt tempo från start där båda vill ta kontroll över matchen. Förhoppningsvis blir det vi som lyckas kontrollera den och kan få den dit vi vill.

Vad blir nyckeln till tre pinnar?
— Tålamod och tro på vad vi vill och kan göra.

Hur tycker du träningsveckan varit och hur är känslan i truppen inför lördagens match?
— En bra vecka där vi nött en del specifikt på moment vi vill ha i matchen. En bra känsla i truppen men det är det ofta i detta lag.

Division 2 Norrland, Omgång 22
Umeå FC Akademi – IFK Umeå
Lördag 14 september kl. 14.00
Umeå Energi Arena