Den 23:e september arrangerar Umeå FC en lunchföreläsning med den före detta höjdhopp-stjärnan Linus Thörnblad. Ämnet är psykisk ohälsa.
– Ett ämne som är väldigt viktigt att våga prata om, säger Umeå FC:s klubbchef Danny Persson.

En gång i tiden var Linus Thörnblad högst upp på den svenska höjdhopps-tronen. Men han drabbades av psykisk ohälsa och karriären fick ett abrupt slut. Nu vill han berätta om sin resa, vad han kunde gjort för att stoppa det samt hur han gick vidare.
– Som 25-åring fick jag göra mitt sista framträdande på tävlingsbanorna runt om i världen för att starta en helt annan resa, en daglig kamp mot depression och utmattning, berättar Linus och fortsätter:
– Psykisk ohälsa är ett tabubelagt ämne som få vågar prata öppet om, mitt mål är att bryta denna trend genom att berätta om min resa och skapa öppenhet, kunskap och förståelse för ämnet. För att på så vis förebygga och underlätta i kampen mot psykisk ohälsa.

Till denna föreläsning har Umeå FC även bjudit alla elever från Nationella Idrottsutbildningen (NIU), totalt 372 st.

Föreläsningen går under titeln ”Att själv får sätta punkt” och kommer att hållas i Umeå Folkets Hus lokaler måndagen den 23:e september. I föreläsningen ingår även lunch.

För mer information och biljetter, kontakta Danny Persson via danny@ufc.wpstagecoach.com.