Alla trodde att Samuel Kroon hade avgjort matchen i den 91:a spelminuten när han stenhårt tryckte in bollen bakom Linköpingsmålvakten Michael Hartmann. Men den assisterande domaren vinkade för offside och Umeå FC fick nöja sig med en poäng.

Umeå FC kom till Linköping Arena med självförtroendet på topp efter den starka 3-1-segern mot Sandviken förra helgen. Det var också bortalaget som skulle skapa den första farliga målchansen men Jason Romeros frispark plockades lätt av Michael Hartmann i Linköpingsmålet. Fem minuter senare ställdes han på än större prov. Jens Stigedahls perfekta långboll prickade Yoel Embaye vars skott räddades snyggt av Linköpings-målvakten.

Bara en minut in i den andra halvleken räddades Linköping av stolpen. Samuel Kroon gled förbi på högerkanten och hittade en framrusande Embaye, men nicken prickade retfullt stolpen. Det var annars en match som höll ett högt tempo men den riktiga spelkvalitén uteblev. Det var mycket fram och tillbaka utan den riktiga spetsen från de båda lagen.

När klockan hade passerat 90 minuter trodde nog de flesta att Samuel Kroon sköt alla tre poängen till Umeå FC, men linjedomaren dömde situationen som att Victor Kamf, i offside-position enligt domarteamet, hade stört Michael Hartmanns synfält och därför dömdes målet bort.

Till helgen väntar nu en riktigt härlig tillställning när trean Karlstad BK besöker Umeå Energi Arena.

FC Linköping City – Umeå FC 0-0 (0-0)
Varningar Linköping:Umeå FC: Stefan Lindmark
Publik: 151
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Nicklas Raaholt, Adel Ziarat, Anton Eriksson, Jens Stigedahl
Stefan Lindmark, Emmanuel Yeboah
Samuel Kroon, Yoel Embaye (ut 87), Deniz Yaldir (ut 73)
Jason Romero (ut 74)
Ersättare: Rasmus Aspholm, Omar El Baad, Seif Kadhim (in 73), Emil Johansson, Isaac Boye (in 74), Victor Kamf (in 87)