Umeå FC Akademi besegrade Kramfors-Alliansen på hemmaplan när lagen möttes under fredagskvällen.
— Killarna visar återigen att de inte tänker låta sig bli överkörda fysiskt och står upp på ett imponerande sätt, säger UFC Akademi-tränaren Henrik Andersson.

I den första halvleken för UFC Akademi spelet samtidigt som Kramfors-Alliansen förvisso tillåter hemmalaget att ha en del boll. Hemmalaget letar luckor och försöker spela igenom ett kompakt kramfors-Alliansen.
— Vi löser det ändå på ett tillfredställande sätt några gånger men utan att få till sista touchen eller passningen, säger Henrik Andersson.

UFC Akademi lyckades ta ledningen genom Hugo Westerberg på en frispark i den 25:e minuten.
Gästerna öppnar upp sig lite mer och hemmalaget skapar ytterligare ett par chanser, bland annat ett skott i stolpen av Victor Kamf.

I den andra halvleken sätter kramfors-Alliansen lite mer press. Matchen blir väldigt fysisk med mycket spring och mycket duellspel.
UFC Akademi står upp bra i duellspelet, men tappar kontrollen på matchbilden och får inte till mycket ordnat anfallsspel. Mitt i allt lyckades hemmalaget ändå utöka ledningen till 2-0 efter mål av Joel Carlsson i den 81:a minuten.
Kramfors-Alliansen gav dock inte upp och reducerade till 2-1 med sex minuter kvar att spela men närmare än så kom de dock inte och UFC Akademi vann matchen med 2-1.

Tränaren Henrik Andersson var nöjd med lagets insats.
— Jättestark att kliva av med tre pinnar. Kramfors-Alliansen gör det bra och försöker utnyttja sina styrkor och gör det svårt för oss. Samtidigt tror vi att vi har ännu mer att ge, och flera växlar till. En bra insats.

Vad tar ni med er?
— En kontrollerad första halvlek och en väldigt stark krigarinsats i den andra. Killarna visar återigen att de inte tänker låta sig bli överkörda fysiskt och står upp på ett imponerande sätt. Roligt att det resulterar i tre nya poäng, säger Henrik och fortsätter:
— Vi vill alltid sträva efter att kontrollera och dominera en matchbild. Det lyckas vi inte med i den andra halvleken. Cred till kramfors-Alliansen som inte ger upp och krigar på.

Någon spelare du vill berömma?

— Jag tycker Victor Kamf gör en bra match. Hög kvalité i många av sina aktioner och när vi skapar är han ofta inblandad. Stark i det felvända spelet och idag även fin som länkspelare. Visar vid stolpskottet också hur giftig han är om man ger honom minsta utrymme.

Segern innebär att UFC Akademi ligger kvar på åttondeplats i tabellen med 27 poäng.

I nästa omgång (den 14 september) står lokalkonkurrenten IFK Umeå För motståndet. Matchen spelas på Umeå Energi Arena kl. 14.00.
— De har tappat några spelare och vad jag vet främst fyllt på underifrån. Det ska bli intressant att se var de står och vi har revansch att utkräva, avslutar Andersson.

Division 2 Norrland, Omgång 21
Umeå FC Akademi – Kramfors-Alliansen 2-1 (1-0)
Målen:
1-0 (25) Hugo Westerberg, 2-0 (81) Joel Carlsson, 2-1 (84) Abdirezak Darar
Publik: 117 på Nolia 1
Varningar UFC Akademi: Hugo Westerberg, Kramfors-Alliansen: