Umeå FC Akademi kommer från en 0-2-förlust borta mot serietvåan Ytterhogdals IK. På fredagen är det dags att ta emot Kramfors-Alliansen. UFC Akademi vann med 0-2 när lagen möttes i våras.
Inför fredagens match kollade vi läget med nyförvärvet Jonathan Kroon.

Jonathan Kroon är 20 år gammal och han är lillebror till A-lagets succévärvning Samuel Kroon. Jonathan kom till UFC Akademi inför höstsäsongen och har hunnit spela tre matcher med sitt nya lag. Så här beskriver han sig själv.
— Jag är en glad kille som brinner för fotboll. Som spelare ligger mina styrkor i det offensiva spelet. Jag gillar att ha bollen på fötterna, spela fram mina lagkamrater i form av instick och gärna utmana 1v1.

Han spelade senast med Håbo FF där han spelade 20 matcher och stod för ett mål i division 3 norra Svealand förra säsongen.
— Jag kom till Håbo FF som 17-åring (skulle fylla 18) då de låg i division 2 norra Svealand. Det var mitt första år som seniorspelare och det var otroligt utvecklande. I division 2 det året satt jag för det mesta på bänken men fick ett par starter och några inhopp. I samband med det fick jag alltid spela en extra match i division 5 där vi hamnade på en andraplats. Jag skulle själv säga att detta år var mitt mest utvecklande år som fotbollsspelare. Året efter blev jag en mer etablerad startspelare i division 3 norra Svealand som också var utvecklande.

Vad fick dig att vilja börja spela med Umeå FC Akademi?
— Jag pratade med Samuel under tiden jag bodde i Stockholm och berättade om mina tankar att börja plugga vid Umeå universitet och berättade att jag gärna ville kombinera mina studier med fotboll. Hans första rekommendation var Umeå FC Akademi eftersom att de har två väldigt duktiga tränare och ett bra gäng personer och fotbollsspelare. Där växte mitt intresse för klubben och jag tog då själv kontakt med dem. Tidigt i somras åkte jag upp för ett provspel med klubben och de erbjöd mig en plats i truppen som jag mer än gärna tog i och med att jag snabbt började gilla tränarnas fotbollsfilosofi och uppbyggnad av träningspass.

Vad kan du bidra med?
— Jag tror och hoppas att jag kan bidra med extra offensiva krafter i form av 1 mot 1 spelet i sista tredjedelen och allmänt bidra med bra energi på planen.

Mot Ytterhogdal fick du starta för första gången. Hur tycker du att det har gått för dig så här långt och vad har du för mål med höstsäsongen?
— För mig individuellt har det gått helt okej, jag känner att jag kommer in i det mer och mer. Mitt mål med säsongen är att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare och göra allt jag kan för att bidra till lagets insatser.

Vad säger du om matchen mot Ytterhogdal och vad skulle ni gjort annorlunda?
— Mot Ytterhogdal tycker jag att vi genomför en bra första halvlek och sätter en bra press på deras tre innerbackar. Det känns som att de inte skapar mycket chanser alls i första halvlek medan jag tycker att vi nästan förtjänar att gå ut i halvtidsvila med en ledning. Vi har jobbat en hel del med mönstret att bryta linjer i anfallsspelet från rättvänd bollhållare till felvänd spelare för att sedan spela tillbaka till en rättvänd medspelare. Detta har fungerat väldigt bra i tidigare matcher och på träningar och är ett väldigt bra anfallsvapen som vi börjar bemästra mer och mer. Just mot Ytterhogal var det utmanande eftersom att de låg väldigt tajt i försvarsspelet och är ett väldigt skickligt gäng. Vi fick svårare att få fast bollen på offensiv planhalva och fick jaga mer boll. Tillslut fick de in ett par mål i och med att de fick hålla i mer boll. Men allt som allt gör vi en stark krigarinsats.

Nu väntar Kramfors-Alliansen. Vad vet du om dem?
— Jag vet inte speciellt mycket om Kramfors-Alliansen förutom deras placering i ligatabellen. Jag är som alltid inställd på en tuff match för att göra en bra insats.

Hur tycker du träningsveckan varit och hur är känslan i truppen inför fredagens match?
— Träningsveckan har varit väldigt bra och energin i laget är bra. Vi har fortsatt nöta på våra anfallsmönster och det blir bättre och bättre. Vi har kört tre pass varav ett återhämtningspass, ett intensivare pass med 2v2, 3v3 och 4v4 spel och i onsdags spelade vi en internmatch mot UFC Akademi U17.

Division 2 Norrland, Omgång 21
Umeå FC Akademi – Kramfors-Alliansen
Fredag 6 september kl. 19.00
Nolia 1