Umeå FC Akademi föll borta mot tabelltvåan Ytterhogdals IK under lördagen.
— Överlag en okej prestation mot ett bra lag, säger UFC Akademi-tränaren Henrik Andersson.

Umeå FC Akademi gick för andra raka segern mot tvåan Ytterhogdal på bortaplan. UFC Akademi stod för en stabil insats och skapade några lägen, framförallt i den första halvleken. Den första halvleken slutade dock 0-0.
— Första halvlek är vi defensivt solida och tillåter inte dem att komma till så många målchanser. Vi lyckas också hota en del med våra omställningar och kryss i halvtid känns logiskt, säger Henrik Andersson.

I den andra halvleken slarvade Umeå-laget lite och Ytterhogdal lyckades både göra 1-0 i den 59:e minuten och 2-0 med 20 minuter kvar att spela. Gästerna gav dock inte upp och försökte kvittera men utan att få någon utdelning och matchen slutade 2-0 till Ytterhogdal.
— Andra halvlek påminner en del om den första, sett till att de för spelet och vi ligger fortsatt oftast rätt i försvarsspelet. Undantaget är att vi i den andra gör lite fler misstag, vilket leder till mer tryck från deras sida, fler målchanser för dem och färre lyckade, längre anfall för oss.

Tränaren om lagets insats.
— Stark moral, alla gav allt de hade och vi stod upp fysiskt på ett sätt som var upplyftande att se. Sedan för vi inte spelet på det sätt vi önskar, men som helhet godkänt.

Vad skulle ni gjort annorlunda?
— Vi behöver bli ännu bättre på att spela bort en press på ett kontrollerat sätt, samt på att få fast bollen högre upp i banan när vi väl har lyckats med att spela bort pressen.

Nyförvärvet Jonathan Kroon som är lillebror till A-lagets spelare Samuel Kroon fick starta för första gången mot Ytterhogdal. Henrik Andersson säger så här om lagets nyförvärv.
— En jättebra person och duktig fotbollsspelare som jobbar hårt varje träning och kommer in i det mer och mer.

Extra beröm gick till lagkapten Viktor Björk.
— Tycker Viktor Björk gör en riktigt bra match idag. Han har under en tid nu fått acklimatisera sig till rollen som mittback och lagkapten. Skicklig i passningsspelet, men var idag även en jätte defensivt som hördes och tog plats.

I och med segern ligger Ytterhogdal kvar på andra plats i tabellen och har fyra poäng upp till serieledande IFK Luleå som krossade Täfteå IK på bortaplan med 0-7 under lördagen.
Umeå FC Akademi ligger kvar på åttonde plats.

I nästa omgång (den 6 september) väntar Kramfors-Alliansen på hemmaplan.
— Ett starkt och fysiskt lag som vi hade vissa problem med att bryta ned senast. Kommer krävas en stark prestation av oss för att få med oss poäng i den matchen, avslutar Andersson.

Division 2 Norrland, Omgång 20
Ytterhogdals IK – Umeå FC Akademi 2-0 (0-0)
Målen:
1-0 (59) Kai Phelan, 2-0 (71) David Kuba-Kuba
Varningar Ytterhogdals IK:UFC Akademi: Viktor Björk, John Renström