Umeå FC besegrade tabellfyran Sandvikens IF efter en stabil första halvlek. Umeå FC har nu två poäng upp till serieledande Akropolis som har en match mindre spelad.

Umeå FC inledde matchen bäst och spelade stabilt under hela första halvleken. Hemmalaget kunde ta ledningen genom talangen Yoel Embaye i den 12:e spelminuten och några minuter senare utökade Samuel Kroon till 2-0. Målet var Kroons åttonde mål för säsongen.
— Vi spelar jättebra i första halvlek där vi skapar mycket, säger Samuel Kroon.

I den andra halvleken kom Sandviken lite bättre ut samtidigt som Umeå FC slarvade. Gästerna reducerade till 2-1 efter mål av Naeem Mohammed i den 58:e minuten. UFC växte in i matchen igen och satte spiken i kistan när Örebro-lånet Isaac Boye som kom in istället för Jason Romero tryckte in 3-1 i den 70:e minuten. Isaac Boye har nu gjort åtta mål i UFC-tröjan och delar lagets interna skytteliga med Samuel Kroon.
— I den andra sätter de lite press på våra mittbackar samtidigt som vi blir mindre rörliga där uppe. Det är svårt att hålla en jämn nivå över 90 minuter. Det viktigaste är att vinna och det gjorde vi, säger Kroon.

Segern innebär att Umeå FC ligger kvar på andraplats och laget har nu sex poäng ned till trean Karlstad som förlorade borta mot Rynninge under lördagen och två poäng upp till serieledarna Akropolis som besöker jumbon Boden på söndag.
— Självklart jätteskönt att fortsätta vinna. Vi behövde den här segern hemma mot Sandviken. Vi visste att vi var bättre än dem och vi behöver vinna varje match nu för att haka på Akropolis och jaga första platsen.

Umeå FC tar sig an Linköping City på bortaplan den 8 september.

Division 1 Norra, Omgång 21
Umeå FC – Sandvikens IF 3-1 (2-0)

Målen: 1-0 (12) Yoel Embaye (Nicklas Raaholt), 2-0 (27) Samuel Kroon (Jens Stigedahl), 2-1 (58) Naeem Mohammed, 3-1 (70) Isaac Boye (Yoel Embaye)
Publik: 724 på Umeå Energi Arena
Varningar Umeå FC: Anton Eriksson, Aurelien Norest, Sandvikens IF:
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Nicklas Raaholt, Adel Ziarat, Aurelien Norest, Jens Stigedahl
Anton Eriksson, Emmanuel Yeboah
Samuel Kroon, Yoel Embaye (ut 90), Deniz Yaldir (ut 77), Jason Romero (ut 65).
Ersättare: Rasmus Aspholm, Omar El Baad, Seif Kadhim (in 77), Isaac Boye (in 65), Max Wolf-Watz (in 90), Victor Kamf.