För andra året i rad genomförde Umeå FC ProCamp i samarbete med Umeå Entreprenad. 38 killar från olika klubbar runt om i länet deltog.
– En väldigt lyckad vecka, säger Umeå FC:s tränare Magnus Henrysson.

Vecka 33 genomförde Umeå FC ProCamp i samarbete med Umeå Entreprenad för andra året i rad. Upplägget är precis som ett fotbollsproffs vardag.
– Man startar med en gemensam frukost, går sedan igenom övningar på video samt dagens träning, man tränar fotboll och avslutar sedan dagen med gemensam lunch, berättar Henrysson.

Innehållet i årets ProCamp var specialinriktat mot spelarnas olika positioner dvs. målvakter, försvarare, mittfältare samt anfallare.
– Vi gick mer in på djupet hur man ska jobba i de olika positionerna. Vi kunde fokusera mer på detaljer vilket det inte alltid finns tid till ute i klubbarna, berättar Henrysson som hade Andrée Jeglertz (förbundskapten Kanada), Edvin Erfaninan (tränare UFC Akademi), Kim Eriksson (mv-tränare Umeå FC) samt Linda Claesson (fysioterapeut Umeå FC) vid sin sida under veckan.

Varje fotbollspass filmades och senare på kvällen fick killarna ta del av träningen för att sedan kunna analysera det dagen efter.
– Det är väldigt nyttigt att som spelare få se sina aktioner i efterhand. Man kommer ihåg de flesta situationer ute på banan och att sedan kunna analysera det i efterhand är väldigt nyttigt. Vilka alternativ fanns? Vad han man kunnat gjort annorlunda? Det tar man med sig ut på planen vid nästa träning, menar Henrysson.

Även i år var Umeå Entreprenad huvudpartner till ProCampen.
– Vi är så klart jätteglada att Umeå Entreprenad är med och stöttar ProCampen. Deras medverkan gör att vi kan hålla ner anmälningsavgiften med en betydande summa där vi vet att många familjer lägger ut stora pengar på sitt eller sina barns idrottande varje år. Ett jätteviktigt initiativ, säger Markus Wikström, ansvarig för upplägget under ProCampen.