Umeå FC Akademi är tillbaka på vinnarspåret. Detta efter att man besegrade tabelljumbon Anundsjö IF hemma på söndagen. Umeå FC Akademi som ligger på åttondeplats i tabellen hade två raka förluster i bagaget inför matchen mot Anundsjö.

Hemmalaget inledde matchen klart bäst och skapade en hel del och höll ganska bra bolltempo under hela första halvleken som slutade 3-1 till UFC Akademi efter mål av Alex Hansson (två gånger) och Victor Kamf som gjorde sitt tionde mål för säsongen. Kamf leder lagets interna skytteliga.
— Självklart vill jag alltid göra mål och hänga på toppen i skytteligan men så vi vinner är jag nöjd, säger Kamf.

I den andra halvleken var det gästerna som var farliga samtidigt som UFC Akademi hade svårt att skapa heta chanser. Några mål till blev det inte och matchen slutade 3-1 till UFC Akademi.

— I andra halvlek faller vi ner i deras tempo och är lite slarviga över hela planen.

Victor Kamf om sin egen insats.
— Kände mig rätt så pigg idag och hittade några fina kombinationer men jag är ganska besviken ändå över att det bara blev ett mål då det fanns chans på fler.

Vad tar ni med er från dagens match?
— Vi tar med oss tre viktiga poäng och våra första 30 minuter där vi kan hitta en del positiva saker.

Nu väntar tabelltvåan Ytterhogdals IK på bortaplan den 31 augusti kl. 15.00.
— Ett riktigt bra lag med många tekniska spelare. Kommer bli en tuff match men vi vet att vi kan vinna mot de bästa lagen i denna serie, avslutar Kamf.

Division 2 Norrland, Omgång 19
Umeå FC Akademi – Anundsjö IF 3-1 (3–1)
UFC:s målskyttar:
Alex Hansson (2), Victor Kamf (Yoel Embaye)