När Gefle kvitterade i den 90:e matchminuten trodde nog alla att Gefle och Umeå FC skulle dela på poängen. Sen revs Yoel Embaye ner i straffområdet och Isaac Boye sköt tre poäng till Umeå FC.
– Överlag tycker jag att dagens match visar vilken laganda vi har i Umeå FC, säger Emmanuel Yeboah.

Oj, vilken upplösning det skulle bli i matchen mellan Gefle IF och Umeå FC. Men vi tar det från början. Det var ett Umeå FC som var totalt överlägset de första 30 minuterna. Man skapade målchanser, spelade ut och runt ett skakat Gefle och man tog också ledningen efter 20 minuter. Deniz Yaldirs fina inlägg hittade fram till en framrusande Emmanuel Yeboah som stänkte upp ledningsmålet i nättaket.
– Jag ser att Deniz har bollen och fokuserar bara på att attackera första stolpen och som tur va så kom den just dit. Det är såna ögonblick man har en känsla att bollen kan landa där, säger Yeboah.

Men efter halvtimmen fick Gefle luft och man prickade bland annat stolpen genom Nils Nilsson. I den 51:a matchminuten skulle man få ännu mera luft. Stefan Lindmark fick syna det röda kortet efter att denna fällt Grace Tanda i en omställningen.

Trots det stora bollövertaget för hemmalaget var det Umeå FC som skapade de vassaste lägena genom inbytte Isaac Boye (friläge) samt Yaldir (stolpskott) men istället, i den 90:e spelminuten, så hittade Gefle en kvittering då Iu Ranera Grau nickade in 1-1.

Umeå FC, med den sena kvittering emot sig mot Boden i bakhuvudet, skulle dock svara. Yeboah vann bollen högt upp centralt, Boye hittade Embaye som rutinerat såg att Gefles mittback Amadou Kalabane skulle komma sent in i duellen och tog emot tacklingen. Domaren pekade på straffpunkten och från elva meter visade Isaac Boye kyla när han placerade bollen utom räckhåll för Jake Mcguire.
– Det var tufft när dom fick in kvitteringen, ingen snack om det. Men vi la in en sista push och när vi fick straffen vågade jag inte kolla. Jag blundade och hoppades bara på att vårat hårda jobb skulle ge resultat, berättar Yeboah och avslutar:
– Med två oavgjorda matcher i bagaget så var det tufft mentalt men vi krigade stenhårt för varandra och fick med oss ett bra resultat. Vi höll ihop och trodde på det trots en man mindre under nästan en halvlek. Det var en otroligt skön seger.

Division 1 Norra, omgång 20
Gefle IF – Umeå FC 1-2 (0-1)
Målen: 0-1 20′ Emmanuel Yeboah (Deniz Yaldir), 1-1 (90) Iu Ranera Grau, 1-2 (90+3) Isaac Boye (straff)
Varningar Gefle IF:Umeå FC: Isaac Boye
Utvisning Umeå FC: Stefan Lindmark
Publik: 385 på Gavlevallen
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Nicklas Raaholt, Adel Ziarat, Aurelien Norest, Jens Stigedahl
Stefan Lindmark (utv 51), Anton Eriksson
Samuel Kroon (ut 82), Emmanuel Yeboah, Deniz Yaldir (ut 87)
Jason Romero (ut 66)
Ersättare: Rasmus Aspholm, Seif Kadhim (in 82), Isaac Boye (in 66), Max Wolf-Watz, Yoel Embaye (in 87), Victor Kamf